Olga Helmi fortsætter stimen af sejre i sin hidtil bedste Grade 2 turnering. Clara Tauson tabte til Slovak, som havde mest energi i tanken

Efter onsdagens imponerende sejr over ranglistens no. 61 ved Grade 2 turneringen ITF U18 “The 39th Slovakia Cup 2017” i Piestany i Slovakiet fortsætter Olga Helmi med at imponere.

i 1/8-finalen vandt Olga en knusende sikker sejr 6-1, 6-0 over 14. seedede Anastassiya Astakhova (KAZ), der er no. 192 på den seneste rangliste, hvor Olga er no. 253.

Olga har haft flere fornemme resultater i Grade 4 turneringer, hvor hun har vundet flere titler, men hidtil er det ikke for alvor lykkedes for hende at nå særlig langt i de højere kategorier.
Måske kan de seneste resultater bibringe den ekstra tro på tingene, der kan skabe de resultater, som Olgas sublime tennis teknik berettiger til.

I kvartfinalen møder hun 8. seedede no. 145 Lara Schmidt (GER), der er årgang 1999.
Deres hidtil eneste indbyrdes opgør var i Bromma i Sverige i januar, hvor Tyskeren i semifinalen vandt 6-1, 7-6(2), hvorefter hun i finalen tabte 3-6, 4-6 til Hannah Viller Møller.

Lara Schmidt vandt i sidste uge sin formentlig største sejr i karrieren, da hun vandt Grade 2 turneringen i Istres i Frankrig.

Clara Tauson
Sportsfotograf.com – Clara Tauson

6. seedede no. 152 Clara Tauson tabte i 1/8-finalen 2-6, 3-6 til 12. seedede no. 187 Lenka Stara, der var på hjemmebane i Slovakiet, og hun var klar fra start og gik efter sine slag, og Clara kunne ikke matche hende modstanderens energi.

Efter 4 uger på farten med både tennis og opslidende flyrejser, bus og bilkørsel har Clara været igennem en lærerig periode, der kan give inspiration til træningen derhjemme.