Rebekka La Cour Hillingsø i kvartfinale efter sikker sejr over Lucky Loser. Olga Helmi tabte til stærk italiener. Rebekka og Olga mødes i semifinale i double, hvor der er sikret dansk finaleplads. Philip Hjort og tysk makker tabte i 1/8-finalen.

Grade 4 junior-turneringen Oslo ITF 2015 begynder at ligne lidt af et gennembrud for Rebekka La Cour Hillingsø, som fulgte 3 sejre i kvalifikationen og sejr i 1. runde i hovedturneringen op med endnu en sejr, da hun i 2. runde vandt 6-4, 6-2 over (1947) Eva Alexandrova (BLR).

Selvom hviderusseren var i hovedturneringen som Lucky Loser, viste hun i 1. runde, at hun godt kan finde ud af at spille tennis, da hun besejrede 1. seedede (362) Astrid Wanja Brune Olsen (NOR), så Rebekka var advaret om, at det ikke nødvendigvis ville blive nogen let kamp.

KB-træner Rune Thomsen fortæller, at Rebekka ligesom i sin 1. runde kamp startede lidt nervøst, men denne gang fik hun hurtigere styr på nerverne

[quote_box_center]”Rebekka skulle i dag kun bruge et ½ sæt på at komme i gang. Fra 2-3 var det spil til et mål, selvom hviderusseren forsøgte at bryde rytmen med sin “inside out” baghånd (meget utraditionelt). Rebekka spillede meget varierende, og med temposkift.”[/quote_box_center]

Rune gør sit for at Rebekka kan spille uden alt for mange nerver i kvartfinalen, hvor hun torsdag møder (917) Linnea Bjork (SWE), med denne kommentar

[quote_box_center]”I morgen møde hun Linnea Björk fra Sverige. Det er en kamp, hvor Rebekka kan spille helt frit og uden pres, da kvartfinale-pladsen har givet de points, som var målsætningen med turneringen.”[/quote_box_center]

14-årige Rebekka er med kvartfinalen sikret 15 point til ranglisten. Hvis hun leverer en overraskelse og vinder kvartfinalen er der 20 point, mens der er 25 for semifinalen, og henholdsvis 30 og 40 point til de 2 finalister.
16-årige Linnea Bjork, der er blandt de bedste i i sin årgang, er en god bekendt af flere af de danske spillere, som sidste år var med Europe Elite på en 5 ugers tur til Østen.
Hun vandt i 2. runde 6-4, 6-2 over 6. seedede (564) Jovana Vukovic (SRB), og dermed er alle seedede ude i Rebekkas halvdel.

14-årige Olga Helmi må “nøjes” med 10 point til ranglisten, da hun tabte 2-6, 1-6 i 2. runde til den 2 år ældre stærke italiener (717) Maria Vittoria Viviani.

Tennisspilleren Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com.

Olga og Rebekka mødes i double og sikrer dansk finaledeltagelse

Til gengæld havde Olga succes i double sammen med Natalija Popovic (SRB), idet de i kvartfinalen vandt et jævnbyrdigt opgør over Ida Ferding/Alexandra Viktorovitch (SWE) 4-6, 6-3, [10-7]

Rebekka har også gjort det godt i double, da hun sammen med Helena Jansen Figueras (ESP) vandt 6-3, 6-3 over Eva Alexandrova (BLR)/Kristina Sorokolet (RUS).

Da begge doubler er i nederste halvdel, mødes de torsdag i en semifinale, og dermed er der sikret dansk deltagelse i double-finalen.
Doublerne er ikke helt uvæsentlige, da der også her kan optjenes point til ranglisten, hvor point optjent i double tæller med 25 procent.

I Boys double tabte Philip Hjorth og hans tyske makker Rudolf Molleker (GER) 4-6, 6-2, [7-10] i 2. runde til 4. seedede Salvador Bandeira (POR)/Carlos Kelaidis (SUI).
Philip tabte som tidligere nævnt i 1. runde i single, hvor han havde fået en hård lodtrækning. Han førte dog 2-0 i 3. sæt og havde også chancen for at komme på 3-0, men en godt spillede modstander forhindrede, at Philip kom tættere på.

Tennisspilleren Philip Hjorth
Foto: Sportsfotograf.com.

 

Forrige artikelITF Junior Oslo: Rebekka overvinder nervøs start. Alle doubler videre
Næste artikelEntryliste: Uge 11, Premier Indian Wells, Caroline, Serena m.fl.
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.