Trods gevaldigt mentalt pres efter flere "tvivlsomme" domme vendte Rebekka La Cour Hillingsø et truende nederlag bagud 3-5 i 3. sæt til sejr og finaleplads i single. Derudover 2. plads i double

Rebekka La Cour Hillingsø har forlængst indfriet målsætningen med deltagelsen ved Grade 4 junior-turneringen Oslo ITF 2015, hvor en kvartfinale ville være absolut godkendt.

Efter den overraskende sejr torsdag over Linnea Bjork (SWE) var 14-årige Rebekkas modstander i semifinalen 15-årige Kristina Sorokolet (RUS), som KB-træner Rune Thomsen betegner som en fighter af guds nåde, og hun var ved at sætte sig mentalt i hovedet på Rebekka, som blev rystet af en række “tvivlsomme” (for at bruge et diplomatisk udtryk) kendelser, som kostede 1. sæt.

I 2. sæt var Rebekka ifølge Rune Thomsen bedre til at lukke af for sådanne kendelser, og derfor fik hun udbytte af sit spillemæssige overtag og vandt sættet 6-3.

Rune Thomsens kommentar til 3. og afgørende sæt

[quote_box_center]”3. sæt var det et rent drama, og ved stillingen 2-2 sendte et par fejldomme russeren på vinderkurs, og hun var foran 5-3, men så tog fanden ved Rebekka, og hun vandt de næste 4 games og overvandt den hårdeste mentale udfordring, hun har stået overfor længe.”[/quote_box_center]

Efter 7 sejre på stribe står Rebekka dermed i  finalen lørdag kl. 1000, hvor modstanderen er 2. seedede (445) Malene Helgo (NOR), som i semifinalen vandt over 4. seedede (539) Sandra Ortevall (SWE) 6-4, 7-5.

På papiret er den 15-årige nordmand favorit, men som Rune Thomsen udtrykker det

[quote_box_center]”Rebekka har vist at en ting er rangering, noget andet er hvad der sker på banen.”[/quote_box_center]

Det er således 2. gang i 2015, at en 14-årig dansker er i finalen i Girls single i en Grade 4 ITF turnering, idet Olga Helmi i starten af året var i finalen i Vesterås, hvor hun tabte til 16-årige Ida Jarlskog (SWE), som nu er no. 155 på ranglisten.
Olga fortalte dengang, at hun blev anspændt og havde svært ved at spille frit, hvilket resulterede i nederlag på 1-6, 0-6.

Efter den (ikke mindst mentalt) udmattende kamp skulle Rebekka efter en pause spille finale i double, og her blev det til en 2. plads for Rebekka og hendes makker Helena Jansen Figueras (ESP), der tabte 2-6, 3-6 til 1. seedede Astrid Wanja Brune Olsen/Malene Helgo (NOR), som har spillet sammen i mange år, mens det var Rebekkas første turnering sammen med hendes spanske makker.

Se billede fra præmieoverrækkelsen hos Dansk Tennis Forbund

Kombinationen af Rebekkas resultater i både double og single bevirker, at hun mindst avancerer til en placering omkring 750 på ranglisten, hvor hun før turneringen var no. 1581.
Dette avancement betyder formentlig, at hun i kommende ITF turneringer undgår at spille kvalifikation.

 

 

Forrige artikelWTA Acapulco: Maria Sharapova trækker sig fra Semis!
Næste artikelTE U14 Gøteborg: Hannah Viller Møller slået i kvartfinale af 3. seedet finne
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.