Arrangørerne gav Helena Francati lov til at få en ekstra dag efter finalen i lørdags, hvilket hun udnyttede med ny sikker sejr. Danske pige-doubler ude efter tætte match-tiebreaks

Efter sidste uges Grade 4 turnering DISPUK Copenhagen Winthercup 2016 i KB er næste stop for nogle af spillerne Oslo Open, som er i samme kategori.
Arrangørerne udviste forståelse for, at den danske finalist Helena Francati gerne ville vente en ekstra dag, inden hun skulle i aktion, og derfor var hun først på banen tirsdag, hvor hun i 1. runde vandt en overbevisende sejr over den svenske kval-spiller Alexandra Almborg 6-1, 6-1.

Helena møder onsdag i 2. runde no. 1256 Lilly Elida Haseth (NOR), der har fået wildcard af arrangørerne.
Man skal dog ikke lade sig snyde af rangeringen, da den norske spiller i 1. runde vandt over 4. seedede no. 424 Costanza Traversi (ITA) 6-4, 1-6, 7-5, så Helena får formentlig brug for at bevare det niveau, som hun fandt frem i KB.

Der var også danske spillere i aktion i tirsdagens doubler.
Hannah Viller Møller var meget tæt på at slippe videre til kvartfinalen sammen med hendes svenske makker Melis Yasar, men det 4. seedede dansk-svenske par blev i en gyser af en match-tiebreak besejret af det norske par Emilie Elde/Lilly Elida Haseth 6-4, 1-6, [14-12].

Olivia Gram og hendes svenske makker Molly Helgesson tabte 0-6 i 1. sæt mod Yuval Keren (ISR)/Denise-Antonela Stoica (ROU), men i 2. sæt lykkedes det for skandinaverne at skabe spænding om udfaldet, da de vandt 7-5, og kampen blev afgjort i match-tiebreak, som det israelsk-rumænske par vandt til en kneben slutsejr på 6-0, 5-7, [10-8].

I Boys doubles er 2. seedede Patrick Kristensen/Gilbert Jaeger (SWE) videre på walkover, og de møder i onsdagens kvartfinale Carlo Donato (ITA)/Oscar Jahren (NOR).