Allerede i sin tredje optræden i ITF-regi står 13-årige Clara Tauson for anden gang i en finale

Clara Tauson var sidste år en af de yngste U14 spillere, idet hun netop var fyldt 12 år få dage inden årsskiftet (21. december), og derfor deltog hun ikke i ITF-turneringer i 2015.

I 2016 fik hun debut i ITF-regi, da hun deltog ved Grade 4 turneringen DISPUK Copenhagen Open i KB, hvor hun vandt sin første kamp 5-7, 6-1, 6-4 over den 3 år ældre no. 879 Julia Saner (SWE). I 2. runde mødte hun dog den hårdtslående 1. seedede no. 204 Anastasia Kulikova (RUS), der har vundet turneringen i KB de seneste to år.

Allerede i sin næste ITF-optræden nåede hun helt til finalen ved en Grade 5 turnering på Malta, hvor hun tabte til 14-årige Daria Frayman (RUS), der ligeledes er årgang 2002.

Søndag står Clara i sin tredje ITF-turnering igen i en finale, som denne gang er ved Grade 4 turneringen Nike Junior International Nottingham (week 2) i England.

Som tidligere omtalt vandt Clara med overbevisende cifre i de 3 første kampe, og fredag fulgte hun op med endnu en sikker sejr i kvartfinalen, hvor hun vandt over 16. seedede no. 943 Louise Wittouck (BEL) 6-2, 6-1.

Lørdag blev det til endnu en sejr i 2 sæt, da Clara vandt 6-2, 6-4 over no. 1056 Alexandra Viktorovitch (SWE), der ligesom modstanderen i kvartfinalen er 15 år og årgang 2000.

Gentoftes Cheftræner Jonas Svendsen fortæller til Tennisavisen, at Clara ugen forinden var på træningslejr i Kroatien, hvorfra hun tog direkte til England, hvor Gentoftes Sportschef Michael Tauson, som desuden er farbror til Clara, er med som coach. Clara synes selv, at hun har spillet bedre og bedre i løbet af turneringen.

I finalen møder Clara formentlig karrierens hidtil største udfordring, når hun søndag møder 1. seedede Eden Richardson (GBR), der er no. 230 og fire år ældre end Clara. Finalemodstanderen har i de seneste turneringer været i semifinalen i både Grade 2 i New Delhi og Grade 3 i Uzbekistan, hvor hun ugen før var i kvartfinalen i en Grade 2 i Tashkent.

Clara også i finale i double

Det er ikke kun i single, at Clara har brilleret, men også i double er Clara sammen med Kristyna Lavickova (CZE) fremme i finalen. Det dansk-tjekkiske par er seedet 8, og efter at have siddet over i 1. runde har de spillet sig i finalen, efter at de i semifinalen vandt knebent over Mille Devey Smith/Alice Thane (GBR) 6-1, 3-6, [11-9].

Forinden havde de i 1/8-finalen vundet over Victoria Allen/Lauren Armstrong (GBR) 6-2, 6-4, og i kvartfinalen 6-2, 6-2 over 2. seedede Hannah McColgan/Nell Miller (GBR)

Forrige artikelStuttgart 2016 – Tredie top 10 sejr til Siegemund
Næste artikelITF Nottingham: Clara Tauson tabte finalerne i Nike Junior Tournement
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.