I den 4. uge på Østen-turen er Patrick Kristensen ene om at repræsentere Danmark, og han er nu i kvartfinalen. Svenske Valdemar Holm kunne ikke bryde 2. runde forbandelsen

Efter de første 3 turneringer i Østen deltager hverken August Holmgren eller Philip Hjorth i den 4. turnering på turen. 16-årige Patrick Kristensen er derfor eneste af danskerne som deltager i denne uges Grade 4 turnering Chang Tahiland ITF Juniors G4, Nonthaburi, Thailand. Til gengæld har han klaret sig glimrende i de første runder, og han er nu fremme i kvartfinalen.

Patrick, der er no. 599 på den seneste ITF junior-rangliste, var oversidder i 1. runde (R64).
I 2. runde mødte han den 14. årige no. 1679 Tristan Boyer (USA), der trods sin unge alder spillede med langt færre fejl, end Patrick normalt ville forvente af så ung en spiller i en Grade 4 turnering, og han fik sendt stort set alle bolde retur trods det pres, som Patrick forsøgte at lægge på ham i starten, og derved kom Patrick bagud 0-2 i 1. sæt.

Et af formålene med at rejse ud med Euroelite Tennis er at lære at finde løsninger, så man bliver i stand til at ændre udviklingen i en kamp, og derfor var kampens indledning en øjenåbner for Patrick, som derefter fik sat spillet bedre sammen og udlignede til 2-2.
Det var fortsat en lige kamp, hvor Patrick kunne mærke, at benene blev tungere, og derfor stressede han på forkerte tidspunkter og fik derved problemer, som dog ikke var større end, at han bragte sig foran 5-4, men han var ikke i stand til at serve sættet hjem.
I stedet blev sættet afgjort i en tiebreak, som Patrick tabte knebent 6-8.

2. sæt startede skidt for Patrick, som stadig havde tunge ben, og desuden var han øm i den ene arm efter et styrt dagen før, og efter en medical timeout var han bagud 3-4 i sættet.
Det lykkedes alligevel for Patrick trods dårlig arm at få kæmpet sig til 2. sæt 7-5.

Efter dette momentum-skift fik Patrick styr på kampen, og han vandt sikkert 3. sæt med det simple spil, som han burde have anvendt tidligere i kampen.
Sådan opfatter han selv kampen, som det fremgår af nedenstående omtale fra dagens kampe.
Mon ikke også det mentale har spillet ind hos den unge modstander, da han fornemmede, at sejren var ved at fordufte.
Patricks sejr lød på cifrene 6-7(6), 7-5, 6-0.

Valdemar Holm for 4. uge i træk ude efter 2. runde

Inden omtalen af Patricks 1/8-finale lige et par kommentarer om den svenske team-kammerat Valdemar Holm, som i de 3 første turneringer konsekvent mødte August Holmgren i 2. runde, og hver gang blev slået med knebne cifre.

Nu havde han omsider chancen for at nå længere, da August som tidligere omtalt er rejst hjem, men lige meget hjalp det, da Valdemar i stedet mødte 11. seedede (846) Patcharapol Kawin (THA), som han ikke kunne stille meget op imod, og han tabte kampen 1-6, 2-6, hvilket han selv beretter om i samme blog herunder, hvor Valdemar og Patrick beretter om deres kampe.

Patrick sikrer kvartfinale efter barske ord fra coach

Efter sejren i 2. runde mødte Patrick i 1/8-finalen no. 2176 Noppadol Noygor (THA), som havde fået wildcard.
Dave Bandelin fra EuroElite fortæller, at Patricks spil kan gøre det hårdt (tough) at være coach, og han har til tider været hård ved ham (tough on him) de seneste uger, hvilket så ud til at give udbytte i onsdagens kamp.

Patrick var bagud 2-5 i 1. sæt, men med solidt spil fik han vendt skuden og vandt de næste 5 partier.
I starten af 2. sæt havde Patrick 2 break-chancer, som ikke blev udnyttet. Da han heller ikke holdt fast i en 40-0 føring i sit eget serveparti, kom han i stedet bagud 0-2.
Modstanderen afværgede også break-chance næste parti og kom foran 3-0, og dette forspring blev bevaret frem til 5-2.
Herefter vendte Patrick – ligesom i 1. sæt – tilbage til solidt taktisk spil, hvor han overlod de risikable slag til modstanderen, og han vandt derved de efterfølgende 4 partier til 6-5, hvorefter der ikke var meget kampånd tilbage hos modstanderen, og Patrick kunne serve kampen hjem med cifrene 7-5, 7-5.

Derved er Patrick som den sidste fra EuroElite truppen klar til kvartfinalen, idet 3. seedede Henrik Atlevi (SWE) tabte 3-6, 2-6 til (892) Pattanapong Borisutpong (THA).
Dave Bandelins omtale af begge 1/8-finalerne findes ligeledes herunder.

Patrick møder i kvartfinalen 2. seedede (417) Phongsapak Kerdlaphee (THA), der ikke må forveksles med (371) Kittirat Kerdlaphee, som Philip Hjorth besejrede i kvartfinalen i både Kuching og Ipoh for få uger siden.
Der er 5 thailændere i kvartfinalerne, hvor der udover Patrick desuden er en slovak og en spiller fra Hongkong.

Blog fra 2. runde af Valdemar Holm og Patrick Kristensen

Blogg Asien from V2 Holm(Swe) & Patrick Kristensen(Den)Picture: Oskar JOHNSSON (Team Fair Play) in Second-Round…

Posted by Euroelite Tennis on 27. oktober 2015

Dave Bandelins beretning om 1/8-finaler med Henrik Atlevi og Patrick Kristensen

It was an exciting day today!We had two players in the third round, Henrik Atlevi(Swe) and Patrick…

Posted by Euroelite Tennis on 28. oktober 2015

Henrik Atlevi ved 1/8-finale

HENRIK ATLEVI (Team Fair Play) in WINNING ACTION today at the Chang ITF in Thailand!

Posted by Euroelite Tennis on 27. oktober 2015