Torsdag 17. maj fylder Divine Dasam Nweke 14 år. Få dage forinden nåede hun som 13-årig sin første ITF-finale

Det er ikke det helt store antal danske juniorer, der for alvor markerer sig på ITF-niveau, og derfor er der ekstra grund til at spærre øjnene op, når en helt ung spiller opnår bemærkelsesværdige resultater på ITF-niveau, hvor deltagerne skal være mindst 13 år for at være med.

Som regel er de første mange turneringer en læreproces, hvor aldersforskellen afspejler sig i resultaterne, hvilket også var tilfældet for Divine Dasam Nweke, da hun i sine to første ITF turneringer ved Grade 5 i Aarhus og Grade 4 i Rungsted Kyst sidste år blev slået ud i 1. runde af hovedturneringen, hvor hun i begge tilfælde havde fået wildcard.

Det blev også exit i 1. runde, da hun i februar i år deltog ved Grade 4 i KB og Grade 5 i Roskilde, men der gik “hul på bylden”, da Divine i starten af april deltog i to Grade 5 turneringer i Abidjan i Elfenbenkysten, hvor hun i begge tilfælde nåede kvartfinalen.

Når man studerer Divines facebook-profil er man ikke i tvivl om, at hun har store ambitioner, og at hun har arbejdet hårdt for at forberede sig til både Tennis Europe og ITF touren, og hun lægger ikke skjul på, at der er brug for støtte fra omgivelserne for at få det til at hænge sammen.

For et par uger siden tog Divine endnu et resultat-mæssigt skridt fremad, da hun ved en Grade 4 turnering i Windhoek i Namibia nåede semifinalen, hvor hun tabte 1-6, 6-7(8) til den senere vinder, 1. seedede no. 263 Megan Basson (RSA), efter at hun i kvartfinalen havde vundet 6-2, 7-5 over 4. seedede Delien Kleinhans (RSA), der var no. 382 på ITFs rangliste.

Kampen forinden blev spillet med en lånt ketsjer og i helt nye sko, som i hast blev købt, da Divine mistede sin tennistaske, efter at hun i 1. runde havde vundet 4-6, 6-3, 6-2 over 16-årige Isabella Weatherhead (RSA).
Det hindrede dog ikke, at Divine vandt 6-1, 6-1 over 14-årige 7. seedede Rufaro Magarira (ZIM).

Kleinhans blev også “den lille”, da hun ugen efter atter mødte Divine i kvartfinalen ved en Grade 5 turnering, som ligeledes blev afviklet i Windhoek under navnet “NTA 18 & Under ITF Event (Week 2)”.
Cifrene lød denne gang på 7-5, 6-1 til Divine, som var oversidder i 1. runde, og i 1/8-finalen havde hun besejret 16-årige Vimbai Heidi Moyo (ZIM) 6-3, 3-6, 6-3.

I semifinalen mod 4. seedede Tamsin Hart (RSA) tabte Divine 1. sæt 6-8 i tiebreak, men hun fik vendt slagets gang, og med cifrene 6-7(6), 6-4, 6-1 spillede hun sig i sin første ITF-finale, hvor hun tabte 2-6, 5-7 til den 16-årige 3. seedede Marne Dercksen (RSA), der på den seneste rangliste er no. 281.

Divine Dasam Nweke
Foto: Privat

Udover ovenstående præmiebilleder har Divine fremsendt nedenstående synlige bevis for det flotte resultat.
Tillykke til Divine med både præmien og fødselsdagen.

Divine Dasam Nweke
Foto: Privat