Peter Kampen er med overbevisende sejre i kvalifikationen inde i hovedturneringen, hvor Sean Ellingsen får ny chance som Lucky Loser

Da Peter Kampen, der havde fået wildcard ved Grade 4 turneringen Copenhagen Wintercup på hjemmebanen i KB, tabte i 1. runde i 3 sæt mod no. (724) Carles Sarrio Tamarit (ESP) mistede han samtidig de point, han året forinden havde optjent til ITFs rangliste.
Derved bliver det sværere at komme ind i kvalifikationen til de fleste ITF-turneringer, da arrangørerne naturligt nok ofte prioriterer egne spillere, som man gerne vil give chancen.

Peter fik dog mulighed for at spille kvalifikation til Grade 4 turneringen ITF Kramfors Junior Challenge 2015 i Sverige, og denne chance udnyttede han til perfektion, da han fredag vandt 6-1, 6-1 over Lukas Ridemar (SWE) i 1. runde, og lørdag blev det til sejr 6-1, 6-2 over (1880) Mario Alcaraz (MEX) i kvalfinalen.

Det er herefter op til Peter at generobre en placering på ranglisten, hvilket i første omgang forudsætter, at han vinder 1. runde i hovedturneringen, hvor han kan optjene 10 point, hvis han kan vinde over Anton Ornberg (SWE), der ligeledes har kvalificeret sig til hovedturneringen, da han i kvalfinalen vandt 7-5, 6-0 over Sean Zachory Ellingsen, der i runden forinden havde vundet 6-2, 6-2 over Daniel Olander (SWE)

Sean var ellers godt på vej til at vinde kvalfinalen, da han førte 4-0 i 1. sæt, men ifølge KB-træner Rune Thomsen var det som om han glemte, at arbejdet skulle gøres færdigt, og i resten af kampen blev det kun til et enkelt point mere.
For Sean var det dog et af de “heldige nederlag”, idet han efterfølgende alligevel kommer med i hovedturneringen som Lucky Loser, og han møder i 1. runde (929) Jeremy Gschwendtner (GBR).

De 2 øvrige danske deltagere i kvalifikationen i Boys single var oversiddere i 1. runde, og de tabte derefter begge i 2. runde efter at have vundet 1. sæt
William Gormsen tabte 7-6(5), 2-6, 0-6 til sin navnebror William Lindqvist Nilsson (SWE).
Kasper Elsvad tabte 7-5, 1-6, 4-6 til Almir Nokic (SWE)

Cifrene kan antyde, at både William og Kasper efter en god indsats i 1. sæt har haft svært ved at stå distancen mentalt, hvilket KB-træner Rune Thomsens kommentarer til Tennisavisen også tyder på.

[quote_box_center]”Efter at været blevet brudt i 2. sæt ved 2-4, gik luften og den mentale tro totalt ud af danske William.
William har det spillemæssigt niveau til at være med på dette niveau, men han mangler at ville det mentalt, ligeså meget som alle de andre, som er villige til at slå ihjel for ITF points.”[/quote_box_center]

I Kaspers tilfælde havde Rune denne kommentar

[quote_box_center]”Kasper Elsvad var seedet 2, men trods seedningen løb han ind i en dygtig svensker uden points, og ligesom William vandt Kasper 1. sæt, men tabte fuldstændig overtaget.
Man kan sige lidt frækt, at svenskeren fik “trukket Kasper ned i lorten”, fordi han spillede så langsomt.”[/quote_box_center]

Foruden Peter og Sean er yderligere 2 danskere med i hovedturneringen i Boys single
Nikolaj Katic, der er no. 929 møder i 1. runde (1147) Vital Flurin Leuch (LIE)
Patrick Kristensen er no. 843, og han møder 8. seedede (738) Rudolf Molleker (GER)

Alle de danske deltagere spiller 1. runde mandag.

Olga Helmi seedet 7 i Girls single

I Girls single var Emilie Hansen eneste danske deltager i kvalifikationen, og hun fik en god start, da hun lørdag vandt 6-0, 6-2 over Elin Gustafsson (SWE).
Emilie havde ikke meget tid til at forberede sig før kampen, idet hun efter at have vundet bronze ved DM i double var på en 12 timers køretur fra Odense til Kramfors, og derefter direkte ind på banen for at spille.
I 2. runde søndag mødte hun (1268) Lisa Zaar (SWE), som var seedet 2 – og er Sveriges næstbedste årgang 2000, og her tabte Emilie med de samme cifre 0-6, 2-6.

Tennisspilleren Emilie Hansen
Foto: Sportsfotograf.com.

Dermed er Olga Helmi eneste danske deltager i hovedturneringen i Girls single.
Olgas seneste avancement med 80 pladser på ranglisten, hvor hun nu er no. 538, sikrer hende en seedning som no. 7.
Det betyder dog ikke, at hun får en nem modstander i 1. runde, hvor hun mandag møder no. 784 Anastasia Abramyan (RUS). Begrebet “nemme modstandere” findes ikke i hovedturneringen i ret mange Grade 4 turneringer.
Olga skal derfor “stå tidligt op” for at besejre russeren – ikke mindst fordi kampen spilles kl. 0800 på Court 2.

Hvis Olga klarer sig igennem de 2 første runder, kan hun i kvartfinalen møde 4. seedede (381) Diana Dehterevich (BLR).

Olga kan (heldigvis) tidligst i finalen møde 1. seedede (307) Anastasia Kulikova (RUS), der i februar både vandt Copenhagen Wintercup og ugen efter en tilsvarende Grade 4 turnering i Kaarina, Finland, og som i kraft af langt større fysik “slår som en hest sparker”, hvilket Olga fik at mærke, da hun tabte 1-6, 2-6 til hende i KB.

Tennisspilleren Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com.

Den 1. seedede russer møder i 1. runde Linnea Bjork (SWE), som overraskende blev besejret af Rebekka La Cour Hillingsø i kvartfinalen i Oslo, hvor Rebekka efterfølgende gik hele vejen og vandt sin første ITF titel.
Linnea fik dog en god oprejsning, da hun i sidste uge vandt den første Grade 4 turnering i Kramfors, så det er en højst uheldig lodtrækning, at disse 2 titel-vindere allerede mødes i 1. runde.

2. seedet i Girls single er (334) Medina Sahinagic (SUI), som er i samme (nederste) halvdel som Olga.

 

 

Forrige artikelWTA Kuala Lumpur: Sådan – Tillykke med 23. titel
Næste artikelWTA Indian Wells: Boserup videre i kval – “kæmpede for hvert point”
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.