For anden uge i træk har Roscoe Bellamy fra USA deltaget i en Grade 4 turnering i Skandinavien, hvor han sidste uge i Oslo vandt over Kasper Elsvad, og i denne uge gentog han bedriften mod Patrick Kristensen

Umiddelbart kunne man forledes til at tro, at Patrick Kristensen efter sejren i 1. runde ved Grade 4 turneringen ITF High Coast Junior World Ranking Tournament 2015  i Kramfors, Sverige, ville have en god chance for at nå endnu en runde videre, da han skulle møde en urangeret spiller Roscoe Bellami (USA), som har fået wildcard til turneringen.

Den amerikanske wildcard spiller viste dog i sidste uges Grade 4 turnering i Oslo, at manglende rangering ikke altid er udtryk for manglende styrke, da han efter 7 sejre i kvalifikation og hovedturnering nåede helt til finalen, hvor han blev besejret af (619) Maxence Broville (FRA).
Undervejs havde Bellami i kvalfinalen besejret Kasper Elsvad 7-6(5), 6-3, og derved blev Kasper “snydt” for at gå videre til hovedturneringen, hvor han desuden blev “sorteper”, da han selv skulle trække lod om 2 pladser som Lucky Loser blandt 3 deltagere.

Patrick Kristensen skulle forsøge at “hævne” Kaspers nederlag, da han i 2. runde i Kramfors netop mødte Roscoe Bellamy, men resultatet kom til at ligne Kaspers til forveksling, blot med den forskel at det denne gang var 2. sæt, som blev det mest jævnbyrdige, da Bellamy vandt 6-2, 7-5.

Flere danske spillere med i næste uge

Dermed er der ikke flere danskere med i turneringen, men allerede i næste uge er der endnu en Grade 4 turnering ITF Kramfors Junior Challenge 2015, hvor der ifølge acceptance-listen er flere danske deltagere

I Boys single er Patrick Kristensen igen direkte i hovedturneringen. Det samme er Nikolaj Katic, som oprindeligt også var tilmeldt i denne uge, men da man ikke kan være 2 steder samtidig, deltog Nikolaj i stedet i DM i Odense, hvor han i 1. runde blev besejret af Morten Garbers (Fruens Bøge).

Sean Zachory Ellingsen og Peter Kampen er begge i kvalifikationen, mens det er tvivlsomt, at Kasper Elsvad kan slippe med, da han er no. 32 på “alternate”-listen, hvor der er flere danske spillere anført.

I Girls single er Olga Helmi direkte i hovedturneringen. Hun er netop avanceret 80 pladser på ranglisten, hvor hun nu er no. 538, hvilket formentlig sikrer en seedning som 5-8.
Rebekka La Cour Hillingsø, som ikke er på acceptancelisten, er efter sejren i Oslo avanceret 557 pladser til no. 671.

Der er ingen danskere i kvalifikationen hos pigerne, hvor Sille Tranberg og Emma Louise Tranberg er hhv. no. 30 og 35 på “alternat”-listen.

KB-træner Rune Thomsen har lovet at rapportere fra turneringen, og hvis han gør det ligeså godt som i Oslo, kan der være udsigt til nye flotte danske resultater.

 

Forrige artikelWTA: Kuala Lumpur – spilleplan torsdag – Caroline dag 2
Næste artikelWTA Ranking: Wozniacki sikker 5. plads. Debut til Julie Noe
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.