Både Oskar Brostrøm Poulsen og Carl Emil Overbeck måtte bøje sig for Italiens Biagio Gramaticopolo, der for anden uge i træk løb med en Grade 4 titel

17-årige Oskar Brostrøm Poulsen er blandt de hyppigste danske deltagere ved internationale turneringer, hvor han ofte rejser med Euroelite Tennis, hvilket senest var tilfældet i den forløbne uge ved Grade 4 turneringen ITF High Coast Kramfors Junior World Ranking Tournament 2019 i Sverige.

Oskar havde inden turneringen kun optjent point i single i en enkelt turnering, da han optjente 5 point ved at nå 2. runde (R32) ved en Grade 3 turnering i Kuching i Malaysia i oktober 2018, men sammen med point optjent i flere doubler havde Oskar i alt 22,25 point, som rakte til en rangering som no. 989, hvorved han lige akkurat ikke var direkte i hovedturneringen, så han i stedet måtte gennem kvalifikationen, hvor han var seedet 1.

Selvom Grade 4 er næstlaveste ITF-kategori, er de fleste deltagere i kvalifikationen i stand til at levere tennis på et solidt niveau, og Oskar måtte allerede i 1. kvalrunde gennem en jævnbyrdig kamp mod Hampus Johansson (SWE), som blev besejret 7-5, 6-3, og i 2. kvalrunde blev Oskar presset helt ud i tie-break i 3. sæt mod Jonas Engstrom (SWE), inden han sikrede sejren 6-7(4), 6-2, 7-6(0).

Ervin Mesic, der havde wildcard til kvalifikationen, tabte i 1. kvalrunde 0-6, 1-6 til 7. seedede Markus Bolin.
Ved de første runder af kvalifikationen fungerede Thomas Wahl som træner for EuroElite-deltagerne.

I kvalfinalen mod endnu en svensker, Elliot Altman vandt Oskar mere komfortabelt med cifrene 6-1, 6-3.

Sejre giver som bekendt selvtillid, som blev yderligere styrket, da Oskar for første gang slap videre fra R32 i en ITF turnering, da han i 1. runde vandt så overbevisende som 6-2, 6-2 over 17-årige 6. seedede Charles Barry (IRL), der er no. 429.

Da der således var hul på bylden, genoptog Oskar sejrsstimen mod svenske spillere, idet han i 1/8-finalen vandt 6-2, 6-4 over Edis Nokic, der også var videre fra kvalifikationen, og det fortsatte med sejr 6-4, 6-2 i kvartfinalen mod Linus Carlsson Halldin, der er no. 515.

I semifinalen mødte Oskar den 17-årige russer, Mikhail Minakov, der var med på en Special Exempt (SE).
Russeren havde ugen i forvejen vundet en Grade 5 turnering i Tartu i Estland, og han havde “lammetævet” samtlige modstandere både i kvalifikationen og hovedturneringen, hvor han havde uddelt “æg” (6-0) i de sidste 4 kampe, herunder finalen mod Filip Pieczonka (POL).

Russeren vandt et yderst jævnbyrdigt 1. sæt mod Oskar efter 11-9 i tiebreak, hvilket formentlig kunne have knækket mindre robuste modstandere, men betydningen af den selvtillid, som Oskar har opbygget med striben af sejre, blev illustreret ved, at Oskar alligevel formåede at vende kampen til egen fordel, da han vandt 6-7(9), 6-3, 6-4.

I nedenstående opslag på EuroElite’s facebook fortæller Oskar selv om sin bedrift, hvor en taktisk ændring og udnyttelse af egne forcer gav pote.
Desuden nævner Dave Bandelin betydningen kontakten til Gentoftes træner, Philip Ørnø.

I finalen mødte Oskar den 16-årige Biagio Gramaticopolo (ITA), der ugen forinden havde vundet Grade 4 titlen i Gjøvik i Norge, hvor han i semifinalen havde vundet 6-3, 7-5 over Sebastian Grundtvig, og italieneren indledte i 1. runde med at vinde 4-6, 6-4, 6-2 over Carl Emil Overbeck, som ikke var begunstiget med en heldig lodtrækning.
Felipe Mikkelsen, der havde wildcard til hovedturneringen, måtte ligeledes forlade turneringen efter 1. runde, hvor han tabte 3-6, 0-6 til Benito Massacri (ITA).

Gramaticopolo sørgede for, at det blev alle gode gange 3 mod danske spillere, da han vandt 7-5, 6-3 over Oskar i finalen, hvorfra nedenstående videoclip stammer fra.

I den kommende uge spilles endnu en Grade 4 turnering i Kramfors, hvor
Carl Emil bliver formentlig seedet 2, og Oskar har fået en Special Exempt.
Desuden har Julius Kostopoulos fået wildcard til hovedturneringen.

Biagio Gramaticopolo, der som nævnt vandt både Gjøvik og Kramfors, deltager ligeledes i næste uge.

Oskar og Carl Emil deltager desuden i double, hvilket også var tilfældet i den første uge, hvor de efter walkover i 1/8-finalen tabte 6-4, 4-6, [5-10] til Samuel Vincent Ruggeri og Marcello Serafini (ITA).

 

Forrige artikelDH mænd: Grundspillet afgjort
Næste artikelDH kvinder: Så er vi klar til slutspillet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.