Efter sejr i første kamp mod vinderen af Rungsted Kyst vandt Elmer Møller over 3 seedede spillere på vejen til sin største individuelle Grade 2 titel

Siden Tennisavisens omtale i torsdags, hvor Elmer Møller havde spillet sig videre til semifinalen ved Grade 2 turneringen Marshall Open in Honour of Anna Smashnova i Kiryat Shona i Israel, har den 15-årige talentfulde unge dansker sikret sig et nyt karriere-højdepunkt, da han søndag vandt sin hidtil største ITF-titel.

ITF Junior: Holger og Elmer fortsætter perlerækken af toppræstationer mod sæsonafslutning

Som omtalt indledte han med i 1. runde at vinde 6-4, 6-3 over 17-årige Roni Mikael Hietaranta (FIN), der i oktober blev vinder af Grade 4 turneringen i Rungsted Kyst, og i 1/8-finalen blev det en sikker sejr 6-1, 6-4 over 6. seedede Jeffrey Von Der Schulenburg (SUI) og derefter 6-4, 6-4 over Roi Ginat (ISR) i kvartfinalen.

I semifinalen fredag mødte Elmer 4. seedede 16-årige Nicholas David Ionel (ROU), der er blevet betegnet som en meget talentfuld spiller, som kan drive sin modstander til vanvid.
Det var dog formentlig mest rumæneren, der efter et tæt 1. sæt blev drevet til vanvid, da Elmer vandt sikkert i 2. sæt med sejrscifrene 7-5, 6-1.

I lørdagens finale stod Elmer igen overfor en seedet modstander, 16-årige 8. seedede Dominic Stephan Stricker (SUI), som i sidste uge vandt en Grade 2 titel i Haifa i Israel med finalesejr over 16-årige Mario Gonzalez Fernandez (ESP), og schweizeren var en måned forinden desuden i finalen ved en Grade 2 turnering i Pontevedra i Spanien.
I begge de omtalte turneringer havde han i semifinalen vundet over Ionel, der som nævnt tabte til Elmer i fredagens semifinale.

Det lykkedes ikke schweizeren at vinde 2 uger i træk, selvom han vandt 6-1 i 2. sæt mod Elmer, der sikrede sig titlen med cifrene 6-3, 1-6, 6-4.

Den gode nyhed blev straks efter slået op på Dansk Tennis Forbunds facebook-side sammen med nedenstående billede af Elmer med pokalen og starten af navnet på Anna Smashnova, som turneringen er til ære for.

I næste uge afvikles en Grade 3 turnering i Israel, hvor navnet Ramat Hasharon Open in Memory of Jack Baron også indikerer hyldest af en kendt person.
Elmer er også tilmeldt denne turnering.

De fem sejre, som alle var mod højere rangerede spillere, betyder at Elmer avancerer betragteligt på ITFs junior-rangliste, hvor han inden turneringen var no. 305.
Titlen indbringer 160 point, hvorved Elmer med 336,5 point nærmer sig top 150, og når årgang 2000 ikke mere findes på ranglisten til Nytår vil top 100 være en realistisk mulighed.

Forrige artikelITF Junior Merida: Holger i semifinale efter opvisning mod amerikansk top-junior
Næste artikelITF Junior Santa Cruz: Grade 3 titel til dansk-hollandske Clarine Lerby