Fredag sluttede turneringen for både Helena Francati og Rebekka La Cour Hillingsø, da de i single tabte i kvartfinalen til seedet 1 og 3. I doublen tabte de til 4. seedede

Helena Francati og Rebekka La Cour Hillingsø har i den forløbne uge kørt et nogenlunde ens “parløb” ved Grade 4 turneringen Flower Bulb Tournament i Hillegom, hvor de begge nåede kvartfinalen i single, og sammen var de fremme i semifinalen i double.

Fredag blev for begge sidste dag i turneringen, idet de begge blev besejret med komfortable cifre i kvartfinalen i single og i semifinalen i double, hvor de dog var ude i en tæt tiebreak i 1. sæt, da de tabte 6-7(7), 2-6 til 4. seedede Daevenia Achong (NED)/Miranda Ramirez (USA).

I single blev Helena besejret af 1. seedede (293) Miranda Ramirez (USA), som vandt 6-2, 6-3.
3. seedede (430) Maria Manilova (RUS) vandt over Rebekka La Cour Hillingsø 6-2, 6-2.

Resultaterne betyder, at begge de danske piger optjener yderligere 15 point i single.
Semifinalen i double giver 15 point, som dog i forvejen er 6. bedste resultat for Rebekka, men Helena kan tilføje yderligere 3, 75 point, da doubler tæller 25 procent.

Rebekka opnår således (107,5 + 15) 122,5 point, som svarer til en placering som no. 420, hvorved hun avancerer ca. 70 pladser.
For Helena er regnestykket (72,5+15+3,75) 91, 25, hvilket betyder avancement fra no. 689 til omkring no. 565.

Selvom det ofte påpeges, at ranglisten ikke bør have alt for meget fokus, da det primært handler om at udvikle sig som tennisspiller, betyder det alligevel meget for mange spillere, og klubtrænere påpeger da også, at rangeringen er af afgørende betydning for, at man kan komme ind i de rigtige turneringer og få en seedning, så man har større chance for flere kampe.

I det lys må turen til Holland siges at være en succes for begge piger, idet Rebekka har fået vendt et fald på ranglisten til fremgang, og Helena har på de to turneringer i Holland forbedret sin rangering med næsten 200 pladser.

Derfor må det være helt på sin plads, at der herfra lyder et tillykke med resultatet til begge piger.

Rebecca La Cour Hillingsø
Foto: Sportsfotograf.com. – Rebekka La Cour Hillingsø

Succes i single for dansk efterkommer

Der var ikke dansk deltagelse hos drengene, men derfor kan man godt vifte blot en lille smule med dannebrog alligevel, når en spiller med danske rødder præsterer flotte resultater, hvilket i denne uge er tilfældet for 14-årige Christian Lerby, som ganske vist hverken har dansk statsborgerskab eller taler og forstår dansk.

Alligevel bliver der på Tennisavisen nogle gange lagt mærke til, når han – eller hans lillesøster Clarine – gør sig bemærket i internationale turneringer.
Deres danske tilknytning skyldes, at deres far er Søren Lerby, som især fodbold-interesserede kender som en af de fremtrædende landsholdsspillere fra Dynamit-holdet, som huserede i 80’erne med champagne-fodbold, da Sepp Piontek forvandlede kulturen på landsholdet til noget, der til forveksling minder om “seriøsitet”.

Christian Lerby tilhører samme årgang 2001 som et af Danmarks største talenter Sebastian Grundtvig, og den unge Lerby imponerede undertegnede for et par måneder siden, da han i en semifinale i Grade 4 i Tallin var i stand til at presse 17-årige Philip Hjorth, så han måtte bruge 3 sæt og 7-5 for at besejre den unge hollænder.

I denne uges turnering i Hillegom er Christian Lerby fremme i semifinalen efter en række overbevisende sejre i 2 sæt, senest 6-0, 6-3 over 11. seedede (630) Valentin Royer (FRA).

I semifinalen venter en hård opgave, når Christian møder sin landsmand, 14. seedede (761) Jesper De Jong, som i kvartfinalen vandt 3-6, 6-3, 6-3 over 5. seedede (476) Jeremy Gschwendtner (GBR), som Sebastian Grundtvig uden tvivl husker, da han i Grade 2 i Castricum tabte til ham i 3 sæt.