Både Nikolaj Katic og Kasper Elsvad var ved at sætte sikre føringer over styr, men begge trak sig ud af deres kampe som vindere i Hollandsk turnering

KB-træner Rune Thomsen har sendt en rapport til Tennisavisen med overskriften “Flower Bulb Tournament (Knold og Tot på tur)”, hvilket henviser til Grade 4 turneringen Flower Bulb Tournament i Hillegom, Holland, som blev omtalt i Tennisavisen tirsdag – ITF Junior Hillegom: Kasper Elsvad til 2. runde med oversidder Katic.

På Tennisavisen er vi ikke tilhængere af hverken “øgenavne” eller “mobning” af spillerne, men når Rune kalder de to 16-årige Nikolaj Katic og Kasper Elsvad for Knold og Tot, opfattes det som kærligt mente “kælenavne”, hvilket er en ganske anden sag.

Som det fremgik af tirsdagens omtale var Nikolaj oversidder i 1. runde, mens Kasper vandt over (1457) Brian De Vrind (NED) 6-2, 3-6, 6-4.
Rune har denne omtale af Kaspers første kamp mod en hollandsk top 5 i årgang 1999

“Det var en meget mystisk kamp, hvor Kasper er i fuld kontrol og vinder sikkert 1. sæt med 6-2, og derefter missede modstander intet og satte fuld tryk på Kasper, som blev spillet længere tilbage i hegnet for hvert game der gik, og tabte sættet 3-6.
I tredje set var Kasper bagud 4-4 30-40, hvor han så disker op med en baghåndssmash direkte på sidelinjen, og efterfølgende breaker han til 6-4.
Det var en tough første runde, og vigtigt for Kaspers selvtillid at vinde denne kamp.”

Onsdag skulle både Nikolaj og Kasper i ilden i 2. runde, men regn fra morgenstunden forsinkede programmet, hvilket dog ikke gjorde noget, da drengene fik øvet sig lidt i Dart i ventetiden.

Nikolaj, der er no. 690 og seedet 14, mødte (1482) Igor Gimenez, der er top 3 i årgang 2000 i Brasilien og videre som Lucky Loser. Den opgave klarede Nikolaj ved at vinde 7-6(2), 3-6, 6-4 med en del besvær, som det fremgår af Runes beskrivelse af modstanderen og kampen

“Han spillede med meget spin og var meget bevægelig. I 1. sæt var Nikolaj ellers oppe med break, men den gik i tiebreak, hvor Nikolaj vandt et par marginale bolde og vandt 7-2. I andet set har Niko 1-1 0-30 i Brasilianerens serv, men taber en marathon bold, og så skiftede momentum, og det blev hurtigt 1-4.
Derefter lykkedes det Niko at holde serv 2 gange, men desværre kom han ikke rigtig tæt på at break tilbage, så han taber 2. sæt med 3-6.
I 3. sæt levede Niko livet farligt, nede med break 2-3, men et fantom game sender ham tilbage i kampen, og det lykkedes at bryde endnu engang ved 5-4 og dermed tage sejren hjem.
Det var en uhyggelig fight af Niko, og trods lidt smerter i armen, håber jeg denne sejr kan give ekstra kræfter til morgen dagens kamp.”
Tennisspilleren Kasper Elsvad
Foto: Sportsfotograf.com

Kasper er no. 992 på ranglisten, og han fik en god skalp, da han vandt 6-4, 7-6(4) over 9. seedede no. 544 Kyle Frankel fra Aurba. Rune beskriver kampen således

“Kasper startede som lyn og torden og hurtigt kom foran 5-0 40-15, men så blev der taget et par dumme beslutninger, og hurtigt blev det 5-4. Heldigvis bevarede Kasper roen og servede første set hjem 6-4.
I 2. sæt forsatte mønsteret, foran 4-1 og så ryger fokus desværre igen, og Kasper er bagud 4-5, men via to gode games i egen serv, fik Kasper bragt kampen i tiebreak, hvor han ved 4-4 blev hjulpet af en dobbeltfejl af modstanderen, og efterfølgende kunne han serve kampen hjem 76 (7-4).”

Rune slutter sin rapport med denne bemærkning

“Rigtig flot af begge drenge, at få points med fra denne stærke grade 4, nu gælder det to meget svære kampe i morgen. Lad os håbe at “Knold og Tot” kan vokse med opgaven.”