Clara Tauson fulgte ranglistens no. 1 helt til dørs i begge sæt, og hun kan drage videre til Orange Bowl med masser af selvtillid

Hvis der – inden 14-årige Clara Tauson drog til Florida for at deltage i to af de mest prestigefyldte juniorturneringer – var tvivl om, hvorvidt hun kan gøre sig gældende mod de bedste juniorer i Verden, må den tvivl være helt forsvundet efter de 4 kampe, som hun nåede at spille i den første af dem, Grade 1 turneringen Eddie Herr ITF i Bradenton.

Som tidligere omtalt har Clara i de 3 første kampe vundet over spillere fra top 100, senest no. 28 Naho Sato (JPN), der efter en overbevisende indsats blev besejret 6-1, 7-5, og i alle 3 kampe blev det demonstreret, at Clara er i stand til at dominere spillet, når hun rammer sit højeste niveau.
Kun i de situationer, hvor hun ikke holder fuldt fokus eller bliver anspændt, har der været problemer undervejs i disse kampe.

Da Clara i kvartfinalen stod overfor ranglistens no. 1, Whitney Osuigwe (USA) var hun i stand til at give favoritten kamp til stregen, og det var i den sidste ende ganske få bolde, der gjorde forskellen, som betød at sejren gik til amerikaneren, der vandt 7-5, 6-4.

Gennem hele ugen har Clara kæmpet for netop at få mulighed for at møde Verdens no. 1, så hun derved kunne få indsigt i, hvor hun selv står i forhold til de allerbedste.
Kampen blev spillet for fyldte tribuner, da alle naturligvis gerne ville se no. 1 spille på hjemmebane mod no. 88 fra lille Danmark.

Clara ramte bolden godt fra start, og hun spillede sig til 3 break-bolde, som dog blev afværget.
Derefter holdt Clara serv fra 40-15, og det blev klart, at hun kunne spille fuldstændig lige op med verdens-etteren.

Clara havde faktisk flere muligheder for at bringe sig afgørende foran i sættet, men hun mangler fortsat den fornødne erfaring, der reelt var forskellen, som bevirkede at Whitney vandt et ekstremt jævnbyrdigt sæt 7-5.

Det samme mønster gentog sig i 2. sæt, hvor Clara endda i mange dueller dominerede sin modstander, men de afgørende point gik ikke Claras vej, da både manglende held og en modstander, der med et flot løbepensum løb alt op, gjorde det vanskeligt at vinde de afgørende dueller, hvor Clara skulle vinde boldene både 3 og 4 gange, inden et point var i hus.

En knivskarp duel mellem 2 superdygtige spillere endte derfor med sejr til favoritten 7-5, 6-4, men det er et nederlag med både perspektiv og inspiration til vintertræningen, og det blev klart, at Clara har spillet til at løse opgaven mod de bedste.

Der er fortsat brug for at finpudse nogle elementer, så boldene kan afgøres på den helt store scene, men Clara leverede en fantastisk præstation, hvor modstanderen havde store udfordringer med at følge med i Claras tempo, når hun fik mulighed for at styre duellerne.

Clara deltager i næste uge i Grade A turneringen Orange Bowl i Plantation, der også er i Florida, godt 3 timers kørsel i bil – eller 17-18 timer på cykel.
Turneringen betegnes som den mest prestigefyldte juniorturnering efter de 4 Grand Slams, og oversigten med tidligere vindere de sidste godt 20 år omfatter bl.a. Anna Kournikova, Elena Dementieva, Vera Zvonareva (2 gange), Caroline Wozniacki, Julia Boserup, Lauren Davis, Anett Kontaveit, Ana Konjuh.

Flere af deltagerne er gengangere fra Eddie Herr, og en sammenligning mellem rangeringerne på acceptance-listen for de to turneringer viser, at der niveau-mæssigt ikke er nogen særlig forskel.

Der er derfor god grund til optimisme på vegne af Clara, der med kvartfinalen tangerede Caroline Wozniackis præstation ved samme turnering i 2005.
Hvis Clara også vil gøre Caroline kunsten efter ved Orange Bowl, kræver det dog, at hun vinder turneringen, ligesom Caroline gjorde i 2005 som 15-årig.
Da Clara har vist høj klasse ved Eddie Herr, kan muligheden for den helt store triumf ved Orange Bowl dog ikke helt udelukkes på forhånd.