Med sejr i 2 sæt over 5. seedede Naho Sato tangerer Clara Tauson med plads i kvartfinalen Caroline Wozniackis resultat ved Eddie Herr som 15-årig i 2005

14-årige Clara Tauson tog torsdag et nyt skridt mod tinderne, da hun ved Grade 1 turneringen Eddie Herr ITF i Bradenton i Florida spillede sig videre til kvartfinalen med sejr på 6-1, 7-5 over 16-årige 5. seedede Naho Sato (JPN), der efter flere kvartfinaler og semifinaler i Grade 1 turneringer i løbet af året for et par uger siden opnåede sin højeste rangering som no. 28 på ITFs rangliste.

Sato kan spille i et giftigt tempo, men Clara har til gengæld det spil, som kan afmontere den lynhurtige japaner, hvilket dog både kræver mod og fysik.
Med disse egenskaber satte Clara sin modstander skak mat, da hun med perfekte slag satte duellerne suverænt op, og hun sikrede sig dermed 1. sæt 6-1.

Clara kom desuden hurtigt foran 2-0 i 2. sæt, men måske var det gået lidt for nemt, da Clara derefter mistede en smule fokus, og benarbejdet faldt lidt ned.
Det var præcis hvad den lynhurtige japaner havde brug for, og et truende nederlag blev vendt til japansk 4-2 føring, og Clara havde pludselig svært ved at genfinde spillet, så Sato lugtede blod.

Med en kraftpræstation af rang fik Clara dog kæmpet sig tilbage og udlignede til 4-4, og da hun servede for at blive i sættet ved 4-5, placerede hun nogle velovervejede server, som sad en efter en, og derefter brød Clara til 6-5, hvorefter hun med en rent parti servede kampen hjem til slutresultatet 6-1, 7-5 efter en kamp af høj international klasse.

Ligesom i de foregående kampe, hvor Clara med lidt større erfaring og bevaring af fokus kunne have vundet i 2 sæt, var 2. sæt i denne kamp en gavnlig læringsproces i Claras fortsatte udvikling, og hun viste igen, at hun formår at håndtere de udfordringer, som hun ikke kan undgå at møde i turneringer på dette niveau.

Dermed er Clara i kvartfinalen, hvilket er en tangering af det resultat, som Caroline Wozniacki opnåede, da hun som 15-årig deltog ved Eddie Herr.
Hvis Clara skal overgå dette resultat, kræver det sejr i kvartfinalen mod 1. seedede 15-årige Whitney Osuigwe (USA), der er no. 1 på ITFs rangliste og tilhører samme årgang (2002) som Clara, der fylder 15-år 21. december.

Whitney er “født og opvokset” på IMG Academy, som er vært for turneringen, og hvor hendes far har været træner i en årrække.
Uanset resultatet af kampen venter der Clara en både sjov og lærerig kamp fredag.

Tennisavisen har modtaget ovenstående billede, som tyder på at Clara ikke har tænkt sig at “smide håndklædet”.