Clara Tauson afslutter en forrygende sæson i Florida i de prestigefyldte junior-turneringer Eddie Herr og Orange Bowl. Sebastian Grundtvig og Christian Lerby blev begge stoppet af 1. seedet i kval

Da Clara Tauson i 2016 allerede som 13-årig blev den hidtil yngste danske mester i tennis, og hun i sin debut-sæson på ITF-touren samme år var i 5 finaler, hvoraf den sidste resulterede i en titel i Dubai i november, var alle med indsigt i dansk tennis klar over, at der også fremover kan være en dansker med på WTA-touren, når Caroline Wozniacki lægger ketsjeren på hylden.

I løbet af 2017 er det samme formentlig også gået op “Hr. og Fru Danmark”, som i flere tilfælde har haft mulighed for at stifte bekendtskab med den talentfulde 14-årige tennisspiller, der i de seneste måneder har fået en del medie-omtale og deltaget i TV-interviews.

Den øgede mediefokus er en naturlig konsekvens af de præstationer, som Clara har leveret på tennisbanen, hvor hun i løbet af 2017 har formået at etablere sig i top 100 blandt Verdens bedste juniorer i aldersgruppen indtil 18 år, hvilket langt fra er hverdagskost for en 14-årige dansker.

Derudover har Clara vundet Guldmedalje ved European Youth Olympic Festival (EYOF), hvilket for alvor skabte interesse hos medierne, og da Clara senere på året nåede semifinalen i sin første optræden på Women’s Pro Circuit touren og fulgte det op med to uger i træk at spille sig i finalen i henholdsvis Djursholm Ladies og Stockholm Ladies, hvor hun endda løb med titlen, steg medieinteressen til endnu større højder.

I de kommende to uger deltager Clara atter i junior-sammenhæng, hvilket dog ikke nødvendigvis betyder blandt jævnaldrende, da både Grade  1 turneringen Eddie Herr i denne uge og Grade A turneringen Orange Bowl i næste uge omfatter aldersgruppen indtil 18 år.

Lodtrækningen til Eddie Herr ITF i Bradenton, Florida resulterede i, at Clara mandag ved 1530-tiden (dansk tid) møder 17-årige Ali Collins (GBR), der er no. 77 på ITFs rangliste, hvor Clara er no. 84.
Brittens bedste resultat i 2017 er en Grade 2 titel i Budapest i slutningen af maj.
I tilfælde af sejr kan Clara møde 11. seedede no. 51 Nicole Mossmer (USA), der ligeledes er 17 år.

Tennisavisen har spurgt arrangørerne, om der bliver livestreamet fra turneringen, og svaret lød:
Due to Hurricane Irma we are only live streaming the U18 finals this year“.

Sebastian Grundtvig tæt på møde med Christian Lerby

Clara Tauson er ikke den eneste danske deltager i de to førnævnte turneringer i Florida, idet klubkammeraten fra HIK, 16-årige Sebastian Grundtvig deltog i kvalifikationen hos drengene.

Selvom Sebastian fik den på papiret sværeste lodtrækning af alle, var det de små marginaler, der forhindrede at han slap igennem 1. kvalrunde mod 1. seedede 17-årige Jaycer Lyeons (USA), der er no. 149 på ranglisten, hvor Sebastian er no. 311.

Sebastian fik en god start, da han vandt 1. sæt 6-3. Et jævnbyrdigt 2. sæt blev vundet af amerikaneren, der herefter vandt 3. sæt 6-2.
Ifølge resultatlisten lød sejren på 3-6, 6-4, 6-2, selvom Tennisavisen pr. SMS fik oplyst, at 2 sæt endte 7-5.

Sebastian deltager som nævnt i næste uge ved Orange Bowl, hvor han har gode minder fra, idet han som U12 blev no. 3 og som U14 opnåede han en 5. plads.

Sebastian Grundtvig
Foto: Sportsfotograf.com. – Sebastian Grundtvig

I tilfælde af sejr kunne Sebastian have mødt en spiller med danske rødder, idet Christian Lerby (NED), der er søn af den tidligere fodboldspiller fra “dynamit-landsholdet” Søren Lerby, vandt 7-5, 1-6, 6-0 i 1 kvalrunde over Joao Gianella (BRA).

Christian er ligesom Sebastian årgang 2001, og han blev ligeledes besejret af Jaycer Lyeons med næsten identiske cifre 3-6, 6-4, 6-1.

Christian Lerby
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Christian Lerby