Lidt for mange enkle fejl blev afgørende i en kamp, som Patrick Kristensen med større vedholdenhed kunne have vundet

Da Patrick Kristensen i 2. runde ved Grade 1 turneringen 53rd Coffee Bowl (Copa Del Cafe) i San José, Costa Rica mødte ranglistens no. 46 Trent Bryde (USA), som er seedet 3, ville det være overraskende for de fleste, hvis kampen skulle ende med sejr til danskeren, som er no. 398 på den nye rangliste.

Det blev da også amerikansk sejr 6-3, 6-3, men vurderingen fra Dave Bandelin fra Euroelite Tennis er, at Patrick har de nødvendige forudsætninger for at være i stand til at vinde kampe på dette niveau.

I perioder af kampen havde danskeren momentum, da Bryde ikke bryder sig om Patricks varierede spillestil, men for ofte mistede han sit momentum på grund af enten uprovokerede fejl, dobbeltfejl eller simple fejl på returneringer.
En smule mere fokus i de situationer, hvor han har momentum, ville kunne have banet vejen for ham, da det ikke var Bryde, der havde initiativet, men tværtimod styrede Patrick for det meste spillet med både vindere og fremprovokerede fejl hos modstanderen, men desværre lavede han for mange fejl.

Dave refererer til denne simple formular, som rent matematisk beskriver præstationen i en tenniskamp: (Winners + Forcing Opponent to Miss) – Unforced errors = Performance.
Regnestykket gik i dagens kamp en lille smule i minus for Patrick, men på plus-siden fremhæver Dave Bandelin, at Patricks serv fortsætter med at blive bedre, og den skaffede flere “gratis” point, og det samme gjorde hans forhånd.

Derfor påpeger Dave, at opgaven bliver at få større stabilitet ind i hans transportslag inden næste turnering i Columbia i uge 3, hvor både Sebastian Grundtvig, Hannah Viller Møller og Helena Francati slutter sig til EuroElite truppen.

Dave slutter med at betegne Patricks præstation som “Solid performance but honestly, I feel he could have taken this one with more consistency on his First Strike game“.

Spillerne på egen hånd i double

Dave Bandelin har tidligere fortalt om, at der under rejserne med EuroElite sørges for, at spillerne har de bedste betingelser under deres rejser, så de både får støtte ved kampene og muligheder for træning og venskabskampe, selvom om de er slået ud af turneringen, men når det drejer sig om doublerne, bliver spillerne med fuldt overlæg helt overladt til sig selv.

Dette er en bevidst prioritering, da det efter Dave’s opfattelse samtidig er med til at styrke deres selvstændighed og fremme det sociale blandt de øvrige spillere ved en turnering, når de selv skal sørge for at lave aftaler om at spille sammen i double og selv sørge for “sign in” og møde op til kampene.

Dave kan derved bedre bruge sin til på de spillere, der er ude af turneringen, mens doublerne afvikles, hvilket han finder er en bedre udnyttelse af tiden.

Patrick er tilmeldt i double sammen med Kirac Bekisoglu (TUR), og de vandt i 1. runde 2-6, 6-4, [10-8] over Govind Nanda/Axel Nefve (USA).
I 1/8-finalen møder de 1. seedede Constantin Bittoun Kouzmine (FRA)/Sam Riffice (USA).

Patricks norske team-kammerat Lukas Hellum Lilleengen fandt sammen med en lokal spiller fra Costa Rica, Ian Tracy, og de tabte 2-6, 1-6 til det 7. seedede amerikanske par Trent Bryde/Boris Kozlov, så Trent Bryde fik derved 2 sejre samme dag over EuroElite-deltagere.

Forrige artikelITF Junior Bromma: Holger slår Sveriges no. 3. Alle danske piger videre
Næste artikelWTA: Auckland 2017 – Caroline – endnu en god dag på kontoret
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.