Olga Helmi nåede sammen med rumænsk makker semifinalen i italiensk Grade 2 turnering. I single måtte Olga forlade turneringen efter 1. runde

Efter en god sæsonstart med semifinale i Grade 4 turneringer i både Malmø og København fulgt op med finalesejr i Gjøvik føler Olga Helmi sig klar til større udfordringer mod endnu sværere modstandere i turneringer af højere kategori.

Kort før Olga fyldte 16 år 27. marts deltog hun i en enkelt Grade 2 turnering i Letland, hvor hun i 1/8-finalen tabte til 17-årige Weronika Jasmina Forys (POL), der på den seneste rangliste er no. 196.

På grund af restriktioner angående antallet af turneringer for helt unge spillere måtte Olga vente til efter sin 16-års fødselsdag med igen at deltage på Grade 2 niveau.
Da Tennisavisen efter fødselsdagen spurgte Olga, om hun følte sig klar til at forsøge sig i Grade 1 og 2, svarede hun at hun efter planen deltager i to Grade 2 grus-turneringer i Frankrig, men problemet var, at hun endnu ikke havde muligheder for at træne på grus i Danmark.

I den forløbne uge har Olga, der er no. 273 på ranglisten, deltaget i Grade 2 turneringen Junior Cap d’Ail i Frankrig, hvor hun i 1. runde i single tabte 2-6, 5-7 til no. 431 Enola Chiesa (ITA), der forinden havde haft 3 kval-kampe til at spille sig ind på underlaget, hvilket hun havde gjort med 3 sikre 2-sæts sejre.

Måske er cifrene i 2. sæt udtryk for, at Olga var ved at blive fortrolig med underlaget, hvilket resultaterne i double godt kan tyde på, idet Olga og hendes rumænske makker Mihaela Lorena Marculescu var med helt fremme i semifinalen efter sejre i 1/8-finalen over Sihem Bellahouel (FRA)/Ruoyo Chen (CHN) 6-1, 6-4, og derefter i kvartfinalen over 2. seedede Sandra Bozinovic (FRA)/Ema Lazic (GBR) 3-6, 7-6(4), [10-1].
I semifinalen tabte de 2-6, 2-6 til Loudmilla Bencheikh/Mylene Halemai (FRA), som i kvartfinalen vandt over Oana Gavrila (ROU)/Tereza Prochazkova (CZE) 7-6(3), 6-4.

Ifølge acceptancelisten har Olga trukket sig fra næste uges Grade 2 turnering Open d’Istres, men hun deltager ifølge planen ugen efter i Grade 1 turneringen 21e Tournoi ITF Junior de Beaulieu-sur-Mer, hvor hun er direkte i hovedturneringen, hvor 16 af deltagerne er i top 100.

 

Forrige artikelFavoritternes dag ved DM
Næste artikelWTA Katowice: Dominika Cibulkova når i Semi-finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.