Hannah Viller Møller er for 2. gang i en ITF-finale og møder 1. seedede Lara Schmidt, som vandt over Olga Helmi, som også var i double semifinale

Den yngste deltager i semifinalerne ved Grade 4 turneringen SALK Open i Bromma, 15-årige 8. seedede Hannah Viller Møller møder i finalen den ældste, som er 17-årige 1. seedede Lara Schmidt (GER).
Begge finalister havde i semifinalen vundet tætte kampe mod de 16-årige 4. seedede Alexandra Viktorovitch (SWE) og 3. seedede danske Olga Helmi.

De to semifinaler afvikledes nogenlunde samtidig, og de kunne følges på livescore, hvor det efter 1. sæt så det sort ud for de danske forhåbninger om, at blot en af dem ville nå finalen, da Olga havde tabt 1. sæt mod Lara Schmidt 1-6 og kort efter tabte Hannah 1. sæt mod Viktorovitch med samme cifre.

Olga var væsentlig bedre med i 2. sæt, og hun føler selv, at hun burde have vundet sættet, hvor hun førte både 5-4 og 6-5, men svenskeren fulgte hele tiden med og fik sættet tvunget i tiebreak, som gav sikker svensk sejr til slutresultatet 6-1, 7-6(2).

Også Hannah var godt med i 2. sæt, som hun vandt 6-4, så denne semifinale måtte afgøres i 3. sæt, hvor Hannah fik overtaget og vandt kampen 1-6, 6-4, 6-3 efter en flot indsats hidtil i turneringen, hvor hun både har besejret en Litauisk FED Cup spiller, no. 3 i svensk årgang 00 og en 2. seedet russer, samt senest Sveriges suverænt bedste årgang 00, hvilket må betegnes som mere end godkendt af den 15-årige dansker, som formentlig vil gøre alt for, at hun vinder sin 2. ITF-titel, efter at hun i maj 2016 vandt sin første titel i Värnamo med finalesejr over Clara Tauson.

Senere fredag var Olga igen på banen i double, hvor hun er seedet 1 sammen med Varvara Kuksina (RUS), og de tabte i finalen 5-7, 0-6 til Enola Chiesa (ITA)/Victoria Mikhahylova (RUS), der i finalen møder 2. seedede Alise Cernecka (LAT) og Lara Schmidt (GER), der i semifinalen vandt 3-6, 7-5, [10-5] over Ida Ferding (SWE)/Alexandra Viktorovitch (SWE).

Både Olga og Alexandra Viktorovitch – der begge tabte to semifinaler – får en ny chance for at nå en finale, når de i den kommende uge drager videre til Malmø, hvor de formentlig bliver seedet 1 og 2 i Grade 4 turneringen EuroElite ITF Junior Malmö Open,  hvor der er flere danskere blandt deltagerne hos både piger og drenge, så det tager ikke mange minutter for tennis-interesserede i hovedstadsområdet at smutte over Øresundsbroen og støtte de danske spillere.

Olga Helmi
Foto: Olga Helmi Facebook

Holgers tyske banemand i finale mod Karl Friberg

Umiddelbart inden de førnævnte semifinaler hos pigerne blev semifinalerne i Boys singles afviklet, og her blev det til en sikker sejr til den 1. seedede svenske favorit Karl Friberg, der er no. 80 på ranglisten.
Det fremgår ganske vist af Resultina-app’en, at 3. seedede no. 211 Neil Oberleitner (AUT) vandt kampen, men på den officielle resultat-oversigt blev det svensk sejr 6-1, 6-2. Begge spillere er 17 år.

I den anden semifinale var den ene deltager 16-årige no. 440 Bastien Presuhn, der som tidligere omtalt vandt 7-5, 6-2 over 13-årige Holger Rune i kvartfinalen.
Bastien Presuhn vandt over den 15-årige no. 530 Harry Wendelken (GBR) 7-5, 6-4.

Begge single finaler spilles kl. 1000, hvorefter finalerne i double afvikles.
Man kan følge livescore på Tennis-Ticker.

 

 

 

Forrige artikelWTA Brisbane: Svitolina har krammet på Kerber
Næste artikelWTA Auckland: Lauren Davis skal op mod Ana Konjuh i finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.