Emilie Francati er videre i både single og double. Benjamin Hannestad var tæt på sensation mod ranglistens no. 2 i single, og i double blev det 9-11 nederlag i match-tiebreak mod 1. seedede

Da Emilie Francati som omtalt under Både BT og LIGA på P3 har fået øjnene op for Emilie Francatis bedrifter forleden blev interviewet af både BT og P3 blev deltagelse i Grand Slam turneringerne nævnt som et af de helt store mål.

Derfor giver det god mening, at både Emilie og Benjamin Hannestad i disse uger forbereder sig til French Open ved at deltage i turneringer, hvor underlaget er grus.

Grade 1 turneringen Banana Bowl, Brazil SÃO JOSÉ DOS CAMPOS spilles netop på dette underlag, og både Emilie og Benjamin har indtil nu præsteret ganske flotte resultater i turneringen.

Benjamin blev ganske vist slået ud af turneringen torsdag i både single og double, men han fik i høj grad bevist, at han kan være med blandt nogle af Verdens bedste juniorer, da han i 1/8-finalen havde ranglistens no. 2 alvorligt på hælene i kampens 2 første sæt.

Benjamin vandt 1. sæt 6-4 og han var helt med i 2. sæt, som måtte afgøres i tie-break, som Benjamin tabte 4-7.

Tennisavisen har ikke modtaget kommentarer fra kampen, men resultatet af 3. sæt indikerer, at 1. seedede Orlando Luz (BRA) i sidste ende fik kontrol over kampen, som han endte med at vinde 4-6, 7-6(4), 6-1.

Det blev også til nederlag i double, hvor Benjamin sammen med William Blumberg (USA) torsdag spillede kvarfinale – og ikke semifinale som det fejlagtigt fremgik af Tennisavisen i torsdags.

Også her blev 1. seedede fulgt til dørs, men det blev til en kneben sejr til Miomir Kecmanovic (SRB)/Orlando Luz (BRA), som vandt 6-7(3), 6-4, [11-9].

Benjamin kan næppe undgå at tage en god portion selvtillid med videre til de kommende opgaver på vejen frem mod French Open.

Tennisspilleren Benjamin Hannestad
På billedet ses Benjamin Hannestad. Foto: Sportsfotograf.com.

Det samme gør sig uden tvivl også gældende for 17-årige Emilie Francati, som leverede 2 overbevisende resultater torsdag.

I 1/8-finalen i single mødte hun den talentfulde 15-årige 8. seedede Thaisa Grana Pedretti (BRA), der er no. 68 på ranglisten og dermed 10 pladser højere end Emilie.

1. sæt blev vundet 6-2 af hjemmebane-favoritten, men 2. sæt blev mere jævnbyrdig, og Emilie fik presset sættet ud i tiebreak, som hun vandt 7-4.

Cifrene tyder på, at Emilie herefter fik fuld kontrol over kampen, da hun i 3. sæt uddelte æg til den unge modstander, så slutresultatet blev sejr til Emilie på 2-6, 7-6(4), 6-0.

I kvartfinalen, som spilles fredag kl. 1300cet på Court 1, er modstanderen 16-årige 1. seedede Usue Maitane Arconada (USA), der er no. 34 på ranglisten, og som er Emilies makker i double, hvor de er seedet 2.

Det blev til en sikker sejr i kvartfinalen i double, hvor Emilie og hendes makker vandt 6-3, 6-1 over Daniela Morales Beckmann/Ana Luisa Perez Lopez (MEX), og de møder i semifinalen 4. seedede Jaqueline Adia Christian (ROU)/Maia Lumsden (GBR).

Også her var Tennisavisen en runde for langt fremme i torsdagens omtale, men denne gang er det ganske vist, at Emilie er i semifinalen i double.

Forrige artikelDM Hold Inde: Tætte opgør hos herrerne
Næste artikelTV kampe: Indian Wells fredag WTA R64 øverst, ATP R128 nederst
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.