Olivia Gram er klar til kvalfinalen efter at have besejret 2 irske (formodede) tvillinger i lørdagens kvalkampe

I den forløbne uge har Tennisavisen berettet fra en Grade 5 turnering i Dublin, hvor Anders Grinderslev fra Skovbakken på DTFs vegne er coach for Sofia Nami Samavati og Patrick Kristensen, som er udtaget til Landsholdet, hvilket var kombineret med, at Tobias Lentz og Olivia Gram fra Skovbakken samt KB’erne Emilie Hansen, Nikolaj Katic og Kasper Elsvad også deltog.

KB’erne er nu rejst hjem sammen med træner Rune Thomsen, som dagligt har rapporteret til Tennisavisen fra turneringen, og derfor kan Rune af gode grunde ikke rapportere fra den kommende uges tilsvarende turnering i Irland, Belfast City ITF Junior Tournament, hvor Sofia, Patrick og Tobias alle er direkte i hovedturneringen.

Eneste spiller i kvalifikationen er Olivia Gram, som i sidste uge tabte i 1. runde af kvalifikationen, men til gengæld opnåede hun sine første ITF rangliste-point i double, da hun sammen med Marija Povilionyte (LTU) vandt i 1. runde over (WC) Shauna Casey/Jessica Leeman (IRL) 6-0, 6-2 og de var millimeter fra endnu en sejr, da de i kvartfinalen tabte 8-10 i match-tiebreak mod Megan Campion/Katie Kirby (ITA).

Efter de 3 tidligere ITF junior-turneringer i 2015 havde Olivia stadig sin første sejr til gode i single, hvor hun har tabt i 1. kvalrunde i Odense, Aarhus og Dublin, men i lørdagens kvalifikation til den kommende uges turnering lykkedes det omsider for Olivia at få en sejr på kontoen – endda 2 sejre samme dag, da både 1. og 2. runde gennemførtes lørdag.

I 1. runde vandt Olivia 7-5, 6-0 over Seona O’Keeffe (IRL).
I Runes fravær har Anders Grinderslev påtaget sig at berette fra kampene i Belfast, og han havde denne beskrivelse af Olivias første kamp

“Det var et tæt første sæt. Olivia var bagud hele sættet indtil 5-5. Her fik hun endeligt momentum og spillede i et højere tempo, hvor Ireren ikke kunne være med.
I andet sæt var Olivia mere afslappet og spillede sig mere fri.”
.

Dermed var Olivia klar til at spille endnu en kamp, som blev afviklet sent om aftenen.
Modstanderen var Deirbhile O’Keeffe (IRL), som Anders er ret sikker på er tvillinge-søster til den første modstander.
Selvom hun formentlig har fået et par gode råd fra søsteren, kunne hun ikke hindre, at det igen blev sejr til Olivia, som vandt 6-2, 7-5.
Anders beskriver kampen således

“Det lignede en sikker sejr, da Olivia nemt nuppede 1. sæt og bragte sig foran 4-0 i andet. O’keefe kæmpede for alle point, og Olivia kom til at spille for parallelt med sidelinjerne. Hun fik ikke arbejdet med vinklerne. Derfor fik Ireren løbet sig varm og fik udlignet til 4-4. Efter nogle tætte partier var Olivia den sejeste på banen og lukkede kampen.”

I kvalfinalen søndag er modstanderen no. 1805 Anna Loughlan (GBR), der er seedet 1 i kvalifikationen.

Anders fortæller lidt om, hvordan dagen i øvrigt er blevet brugt

“Ellers bruger vi dagen på at træne. Spillerne skal lige vænne sig til det nye underlag. Det er stadig kunstgræs her i Belfast, som det var i Dublin. Men det er langsommere – hvilket betyder længere bolde.
Stemningen er god selvom vi har sagt farvel til Rune, Kasper, Nikolaj og Emilie.”

Selvom Anders ikke vil love samme høje standard som i Rune Thomsens rapporter, er han dog sluppet godt fra start, og et par taktiske fif til Olivia (om at arbejde med vinklerne) slap ligeledes med, hvilket måske kan være en god påmindelse til andre spillere, som måtte læse dette.

Forrige artikelWTA: Bad Gastein Ladies – 1 semifinale afgjort, den anden udsat.
Næste artikelITF Castelo Branco: Nils Skajaa videre i kvalifikationen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.