Philip Hjorth fik perfekt start på Grade 2 i Kina med sejr over sin kinesiske makker i double, hvor der også blev sendt kinesere ud

Efter en forrygende uge, hvor Philip Hjorth vandt sin første ITF-titel ved Grade 4 turneringen China Junior 11 Jinan, var der ikke lang tid til at fejre sejren, inden Philip allerede tirsdag i denne uge skulle på banen igen i både single og double ved Grade 2 turneringen China Junior 12 Beijing.

Turneringen er ifølge meldinger, som Tennisavisen har modtaget derfra, noget af en kontrast til Jinan, idet faciliteterne og omgivelserne er lidt mere internationale end i sidste uge.
Efter finalen i Jinan i søndags har Philip ikke haft meget tid til at restituere, idet Philip og hans argentinske træner først ankom til Beijing kl 0100 mandag morgen.

Mandag gik med træning og akklimatisering af indendørs forholdene, som i øvrigt er rigtige gode med en imponerende Centre Court med Hawk Eye faciliteter osv.
Mandag aften deltog Philip i Players Party på Beijing Shangri-La Hotel, hvilket var fornøjeligt med en fantastisk dinner buffet, som blev nydt efter ugen i Jinan.

Philip spillede sin første kamp som 4. kamp på centrecourt mod sin kinesiske double-makker Tao Mu, der på før den seneste opdatering af ranglisten er no. 257, hvor Philip er no. 301, men efter sejren i Jinan rykker Philip hele 68 pladser op, og han er nu no. 233.

Philip er stadig den 3. bedst rangerede dansker efter no. 111 August Holmgren, som desværre ikke kom til at spille på selve Wimbledon som Lucky Loser, og no. 207 Sebastian Grundtvig, der i sidste uge for en sjælden gangs  skyld tabte i 1. runde, da han tabte 6-2, 5-7, 1-6 til Jeremy Gschwendtner (GBR) i en Grade 2 i Castricum i Holland.

I samme turnering deltog Philips modstander Tao Mu ligeledes i 1. runde 4-6,7-6(3), 0-6 til no. 309 Ien Schouten (NED), og han måtte også forlade turneringen i Beijing, da han tabte 6-7(6), 6-4, 1-6 til Philip, der for tiden fejer al kinesiske modstand til side, da han i sidste uge vandt over 5 kinesere i træk.

Kampen mod Tao Mu var fantastisk velspillet på højt niveau, hvor duellerne generelt blev afgjort på vindere eller fremprovokerede fejl.
1.sæt var langt og meget tæt, og begge spillere holdt serv indtil tiebreak, som Philip hev hjem 8-6 efter flere serve esser og fantastisk spil på de rigtige tidspunkter.

Philip og kineseren fortsatte de tætte dueller i 2. sæt, hvor kineserne spillede sig frem til en breakbold, som afgjorde sættet.

Efter 3 timers spil startede 3. sæt, og Philip lagde godt ud, holdt sit serve parti rent med flere esser, brød kineseren, og efter 15 minutters spil førte Philip 5-0 og havde knækket modstanderen, og han lukkede kampen ved 5-1 i egen serv.

Philips umiddelbare reaktion efter kampen var: “crazy match – jeg slog 20 esser!”

Sejr i R32 i Grade 2 giver 20 point til ranglisten, hvor Philips 6. bedste resultat er 15 point, så han vil avancere yderligere nogle pladser, og det kan blive til yderligere 10 point, hvis han formår at vinde 1/8-finalen, hvor han (naturligvis) igen møder en kineser, 5. seedede no. 136 Yi Zhou Liu.

Kineseren fik en fremragende start på året, da han i årets første turnering vandt Grade 4 i Shenzhen, hvilket han gentog i slutningen af februar, og i starten af april var han i finalen ved Grade 3 i Chengdu.

Halvanden måned senere forsøgte han sig i en Grade 1 i Beaulieu Sur Mer, hvor han fik en øretæve af Enrico Dalla Valle (ITA), og i de 5 efterfølgende turneringer, som var mindst Grade 2, blev det kun til en enkelt sejr, da han vandt 4-6, 6-2, 6-2 over no. 68 Corrado Summaria (ITA).

Det bliver spændende at følge, om Philip kan udnytte den selvtillid, som de seneste sejre har givet, til at besejre den 7. kineser på stribe i single.

I double blev det også til sejr over kinesere – endda hele to af slagsen, da Philip sammen med Tao Mu vandt 6-1, 6-1 over Chong Yuan Fan/Desong Li.
Måske har Tao Mu tænkt, at “if you can’t beat him – join him”, da han besluttede at spille sammen med Philip.

I kvartfinalen i double er modstanderne fra Taiwan, når de møder 4. seedede Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang.

Forrige artikelDavis Cup holdet mod Finland udtaget
Næste artikelWimbledon: Kvartfinale endnu engang
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.