Der var dansk vinder i Boys singles ved Grade 5 turneringen Aarhus 2019 ITF Juniors, hvor Niels Heise Korsgaard vandt sin første ITF titel

Aarhus 1900 var vært ved denne uges Grade 5 turnering Aarhus 2019 ITF Juniors, som fik en fyldig omtale i det lokale avis, Århus Stiftstidende, hvor det påpeges at der blandt deltagerne meget vel kan være nogle af fremtidens stjerner, selvom Grade 5 er den laveste kategori under ITF.

Alligevel er det generelle niveau så højt, at hovedparten af de danske deltagere, som ikke i forvejen har international rutine, måtte nøjes med en enkelt kamp, men deltagelsen kan uden tvivl give motivation til at arbejde videre på træningsbanen for at gøre de fremskridt, som er nødvendige for at gøre sig gældende for alvor internationalt.

Da samme turnering blev afviklet sidste år, var Niels Heise Korsgaard den danske deltager, der klarede sig bedst ved at nå semifinalen i Boys singles, hvor han tabte knebent 4-6, 5-7 til den senere vinder Pedro Boscardin Dias (BRA), der efterfølgende er avanceret til top 100 på ranglisten.

Niels nøjedes ikke med en semifinale denne gang, tværtimod gik han hele vejen til finalen, hvor han med sejr på 7-6(4), 6-2 over 1. seedede Isac Stroemberg (SWE) sikrede sig sin første ITF titel.

Niels Heise Korsgaard

Af de 21 danske deltagere i Boys singles var der 7 tilbage efter 1. runde i hovedturneringen, og i 1/8-finalen var Niels samt Tobias Bo Kudsk og Gustav Theilgaard fortsat med, men kun Niels slap videre til kvartfinalen.
Tobias vandt ellers 1. sæt mod Roberto Miceli, der derefter fik overtaget og vandt 3-6, 6-0, 6-3.
Gustav blev stoppet af Gerard Oltra Guiral (ESP), der vandt 6-3, 7-5.

Niels måtte bruge 3 sæt i to af kampene, da han efter 6-1, 6-1 i 1. runde mod Sebastian Abboud (SWE) vandt 2-6, 6-2, 6-3 over Max Basing (GBR), og efter 6-4, 6-0 over Sven Thiergard (GER) i 1/8-finalen og 6-2, 6-2 over Gerard Oltra Guiral (ESP) i kvartfinalen, blev semifinalen vundet i 3 sæt 6-3, 6-7(3), 6-3 over Oliver Olsson (GER).

Cirkeline Lundberg

Bedste danske resultat i Girls singles blev opnået af Cirkeline Lundberg, der vandt 6-2, 7-5 over 10. seedede Emilia Valentinsson (SWE) i 1/8-finalen, hvor Rebekka Munk Mortensen blev besejret af 8. seedede  Ester Katerina Pataki (GER) 6-2, 1-6, 6-4, og Johanne Christine Svendsen blev besejret af 4. seedede Veronika Solovyeva (RUS) 6-1, 6-1.

Cirkeline blev derefter besejret 6-4, 6-1 af 4. seedede Veronika Solovyeva (RUS), der senere vandt finalen 7-5, 6-4 over 3. seedede Charlotte Kempenaers-Pocz (AUS).

Veronika Solovyeva, Charlotte Kempenaers-Pocz

13 danske deltagere blev sendt ud i 1. runde (R64) og yderligere 4 forlod turneringen i 2. runde, hvor 3 danskere vandt deres kampe, da Rebecca vandt 6-3, 6-4 over  Irina Artemova (RUS) og Cirkeline 6-1, 5-7, 6-4 over Emma Boggiali (ITA) samt Johanne 6-3, 6-2 over Sayaka Ishii (JPN).

Præmiebillederne herover er modtaget fra turneringsledelsen.

Resultater med de danske deltagere findes ved ITF Junior sektionen herunder.

Kampe uge 26: WTA/ATP Eastbourne og ATP Antalya. Torpegaard kval Wimbledon. Clara W25 Darmstadt

Efter artiklens udgivelse har Tennisavisen modtaget yderligere kommentarer fra Alan Rasmussen, der fortæller at Niels Heise Korsgaard udskiftede sidste års semifinale med en titel efter en meget velspillet finale, hvor han bagud 2-5 i første lykkedes med flot varieret spil og taktisk snilde at vende spillet til egen fordel.

Alan påpeger, at det normalt er fattigt med tilskuere på finaledagen ved sådanne stævner , men i år havde Aarhus 1900 arrangeret en U10 og U12 turnering sideløbende, så spillere og forældre kunne se og opleve, hvad der skal til, hvis man gerne vil arbejde videre med sine drømme om at blive en god tennisspiller.
Der var mange tilskuere, som var med til at skabe god stemning og livlig aktivitet på en flot finaledag efter en turnering, der stort set kun har fået ros fra spillere og trænere fra både ind- og udland.

Forrige artikelTE Rungsted: Christopher Garde finalist for 2. uge i træk. Dansk sejr i U14 Girls doubles