Karen Barritza er videre til kvartfinalen i single og semifinalen i double efter 2 sejre onsdag

Som det fremgår af tirsdagens omtale fra $10.000 turneringen Aava Open i Helsinki kom Karen Barritza nemt videre til 2. runde i single, hvor hun onsdag mødte russiske Daria Mishina, der også er set benævnt som Daria Mirinova, som formentlig er hendes pigenavn, inden hun efter Tennisavisens opsporede oplysninger blev gift med sin coach.

Efter 1. sæt, som varede knap en halv time, kunne man forledes til at tro, at det blev en ny nem kamp for Karen, som fra stillingen 2-2 vandt de næste 4 partier til 6-2, men tidligt i 2. sæt kom Karen bagud med et break til 1-2, da hun ikke kunne holde serv trods 40-15 og endnu en fordel senere.

Karen fik dog straks efter brudt tilbage, da hun brød serven blankt, men russeren sørgede med et nyt break til 3-2 for at holde sig i front, hvorefter Karen igen brød tilbage til 3-3, og herefter satte Karen sig atter i førersædet, da hun både holdt sin serv rent og efterfølgende bragte sig foran 5-3 med et blankt break, men russeren holdt liv i kampen, da hun brød Karen til 4-5, og hun fik desuden udlignet til 5-5 i egen serv, hvor hun afværgede en enkelt dansk matchbold.

Karen satte derefter en 40-15 føring over styr i egen serv, men hun fik alligevel hevet partiet hjem til 6-5 på endnu en fordel, hvorefter russeren skulle forsøge at holde sig inde i kampen i sit næste serveparti, som skulle vise sig at blive kampens suverænt længste.

Russeren kom bagud 0-30, men hun vandt de næste 3 bolde, og hun havde derefter en enkelt fordel, inden Karen udlignede til 40-40.
Derefter blev det igen dansk matchbold, som blev afværget, og russeren afværgede yderligere 2 matchbolde, inden hun til sidst måtte bøje sig, og efter mere 1 time og 35 minutter havde Karen sikret sig sejren 6-2, 7-5.

Karen møder i kvartfinalen Valeriya Urzhumova (RUS), der er no. 882 på ranglisten, hvor Karen er no. 452.

Karen er også med i double, hvor hun sammen med Laura-Ioana Andrei (ROU) er seedet 3, og de var oversiddere i 1. runde.
I onsdagens kvartfinale blev det til en sikker sejr til det dansk-rumænske par, som vandt 6-1, 6-2 over det russiske par Anastasia Chikalkina og Valeriya Urzhumova, så sidstnævnte får chance for revanche, når hun møder Karen i single.

I semifinalen møder de det 2. seedede par Mia Nicole Eklund (FIN) og Pauline Payet (FRA), der som tidligere omtalt tabte til Karen i 1. runde i single.

Forrige artikelITF Nicosia: Første ATP-point til Maxim – Hannestad også videre
Næste artikelTE U14 Farum: Nina Vicic og Nikoline Gullacksen er i kvartfinalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.