Emilie Francati indledte sæsonen med at optjene et enkelt point til WTA-ranglisten med sejr over japanske Natsuho Arakawa i 1. runde og med tredje nederlag mod rumænske Jaqueline Cristian

Emilie Francati blev ved Nytår senior, og hendes håb er at kunne tage yderligere nogle trin op ad WTA-ranglisten, hvor hun efter 4 turneringer både sikrede sig en senior-titel i Stockholm, som det ses på billedet herover, og hun holdt sit indtog på ranglisten, hvor hun er no. 817 inden den første turnering, som er $10,000 ITF FORT DE FRANCE på Martinique.

Det bliver dog ikke det helt store avancement efter denne turnering, hvor hun optjente et enkelt point, da hun i 1. runde vandt 6-4, 6-3 over den jævnaldrende Natsuho Arakawa (JPN), som Emilie i 2014 også besejrede ved en Grade 2 junior-turnering i Hongkong, hvor hun dog måtte bruge 3 sæt.

Philip Ørnø, der er med som coach for Emilie, fortæller at Emilie havde svært ved at få spillet sig helt ud på grund af et vanskeligt underlag, hvor bolden smutter og gør det svært at få timing i slagene, og han tilføjer

“Eftersom det regnede de første to dage, kunne vi heller ikke få trænet ret meget bevægelse om aftenen før matchen. Hun vandt dog ret overbevisende på grund af sit tryk i slagene og serven, som kørte godt i perioder.”

I 2. runde var modstanderen 17-årige (772) Jaqueline Cristian (ROU), som i 1. runde havde vundet 6-4, 6-7(4), 6-3 over 8. seedede (751) Dasha Ivanova (USA).
Rumæneren har tidligere mødt Emilie to gange i 2013, og i begge tilfælde med sejre til rumæneren, som først vandt 6-3, 6-3 ved Grade 3 i Timisoara og senere samme år mere knebent 5-7, 6-4, 7-5 ved Grade A, Plantation, USA.

I onsdagens 2. runde kamp blev det atter rumænsk sejr, denne gang 6-4, 6-3.
Kampen blev spillet i kraftig blæst, hvilket gik ud over stabiliteten i Emilies serv, da hun har et højt opkast.
Philip Ørnø havde denne vurdering efter kampen

“Modstanderen var rigtigt god til at få mange bolde i spil og gav ikke mange point væk heller. Emilie lavede simpelthen for mange fejl og fik aldrig rigtigt spillet til at fungere, så en relativt overbevisende sejr til rumæneren.”

Jaqueline Cristian vandt også sin næste kamp i kvartfinalen torsdag over 2. seedede (382) Clothilde De Bernardi 1-6, 6-4, 6-3 og hun møder fredag i semifinalen 3. seedede (392) Marie Bouzkova (CZE).

Næste opgave for Emilie Francati bliver i næste uge, hvor hun deltager i endnu en $10.000 turnering, Open Féminin de la Ville de Petit-Bourg på Guadeloupe.

 

Forrige artikelITF Junior Malmø: Olga Helmi klar til finalen i double
Næste artikelAustralian Open kval: Boserup i kvalfinale efter to sejre
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.