Karen Barritza satte prikke over i'et, da hun fuldendte en god periode med at vinde titlen i Båstad

Efter de overbevisende sejre i kvartfinale og semifinale var der god grund til at tro på, at Karen Barritza også kunne tage det sidste skridt og vinde pokalen ved $10.00 turneringen Rising Star Tour i Båstad.

Karen viste sig at leve op til betegnelsen som en “Rising Star” ved at fortsætte den fremgang hun har præsteret de seneste uger, da hun vandt finalen over den 4. seedede svensker Cornelia Lister.

Undertegnede fulgte kampen på livescore, og var samtidig i kontakt med Jan Malmberg, som fortalte at han tidligere har coachet Cornelia Lister i 14 kampe – uden et eneste nederlag.
Han var dog ikke i Båstad under finalen, og derved var vejen banet for Karen, som efter knap en time havde vundet 6-4 i et jævnbyrdigt 1. sæt, hvor begge havde 5 break-muligheder. Karen var dog en anelse mere effektiv, da hun udnyttede 3 af dem, mens svenskeren nøjedes med de 2.

I 2. sæt lagde Karen sejrskursen ved at bringe sig foran 5-2, men Cornelia “listede” sig tilbage i sættet, da hun udnyttede en enkelt af de 4 break-muligheder, som hun havde i dette sæt.
Karen bevarede dog fokus, og sikrede sig titlen med cifrene 6-4, 6-4.

Selvom Jan Malmberg havde håbet på svensk sejr, fremsendte han straks efter matchbolden et “Grattis Danmark”, hvor han selv har rødder, da hans bedstemor er født i Esbjerg, og han glædede sig samtidig over, at det blev til “SWE DEN” titel i double til Cornelia Lister og Emilie Francati, som nedenstående billede viser.

Emilie Francati, Cornelia Lister
Foto: tennis.se

Tennisavisen siger også Tillykke til Karen, som med sejren – og sin 5. ITF-titel – optjener 12 point til WTA-ranglisten, hvor hun formentlig vil avancere til omkring no. 425.
Både Karen og Emilie er tilmeldt i næste uges turnering samme sted, hvor kvalifikationen allerede er i fuld gang.
Der er ingen andre danske deltagere ved turneringen, men flere danske spillere figurerer på alternate-listen uden at slippe igennem nåleøjet.