Med solidt spil er Emilie Francati sikkert videre til 2. runde efter overbevisende sejr mod spanier, som sidste måned var i finalen i Dijon

Sidste uges double titel i Båstad tyder på, at Emilie Francati er i god form, hvilket hendes coach Philip Ørnø bekræfter var tilfældet, da hun tirsdag spillede 1. runde i single ved denne uges udgave af $10.000 turneringen Rising Star Tour – Båstad mod no. 768  Ainhoa Atucha Gomez (ESP), der i sidste måned var i finalen ved en turnering i Dijon.

Livescoren fra kampen viste efter 26 minutter 6-1 til Emilie, som vandt næsten dobbelt så mange bolde som modstanderen (29-15) i 1. sæt.

2. sæt trak mere ud, men efter yderligere 51 minutter kunne Emilie trække sig ud af kampen som vinder 6-1, 6-4.
Philip bekræftede efter kampen, at det var “en dag på kontorert”, hvor Emilie i god form spillede en solid kamp.
Hun havde dog lidt “afslutnings-vanskeligheder”, men hun fik i fornem stil servet det sidste parti hjem.

Modstanderen i 2. runde bliver vinderen af kampen mellem 2. seedede Irina Maria Bara (ROU) og no. 699 (699) Lisa Matviyenko (GER), som i skrivende stund varmer op på Court 1.

Til gengæld er modstanderen i 2. runde i double fundet, og Emilie og Cornelia Lister skal møde det svenske par Anna Hermann/Hanna Wikberg, som vandt over landsmændene Bianca Bostrom/Elin Hellberg 6-1, 6-2.

Emilie kan “risikere” at møde sin makker i kvartfinalen i single, hvis de begge når så langt.
Hun kan dog tidligst møde Karen Barritza i en eventuel finale i turneringen, som i denne uge er en smule stærkere besat end i sidste uge.

Jan Malmberg, som flere gange med succes har coachet Cornelia Lister, har taget ovenstående billede af Emilie samt dette fra en af sidste uges double-kampe

Emilie Francati, Cornelia Lister
Foto: Jan Malmberg – Cornelia Lister og Emilie Francati