Simon Friis Søndergaard samt Martine Ditlev, Emilie Francati og Julie Noe udgør den danske invasions-styrke, mens de øvrige danskere samler kræfter til nyt fremstød i næste uge

Kollega Lars Ostenfeldt fra Tennisavisen betegnede det store felt af danske deltagere i kvalifikationen til $10.000 turneringen Tennis Organisation Cup i Antalya, Tyrkiet som en invasions-styrke, hvor Frederik Ørvad og  Thomas Schwencke Lindqvist faldt fra i 1. kval-runde, Peter Foersom i 2. runde, og Johannes Ingildsen i kval-finalen.

Alle øvrige danske deltagere har onsdag spillet 1. runde i hovedturneringen, og det kunne ikke helt undgås, at der blev “mande-fald”.
I næste uge er alle mand dog klar til et nyt fremstød, hvor der desuden kommer forstærkning i form af Christian Sigsgaard, som har været udlånt til Davis Cup truppen mod Spanien.

Philip Ørnø, der er med som spillende coach for deltagerne fra Gentofte, tabte 4-6, 4-6 til Alexander Babanine (AUS), der havde wildcard.

Tennisspilleren Philip Ørnø

Inden Philips kamp var færdig, spillede August Holmgren mod en anden wildcard deltager Delf Gohlke (GER), som gav August en forsmag på forskellen på at deltage hos juniorerne, hvor August på det seneste har været helt urørlig, og hos seniorerne på ITF-touren.

August tabte hurtigt 1. sæt 0-6 og han var bagud 0-3, da Philip efter sin egen kamp dukkede op for at støtte sin 17-årige klubkammerat.
Philip fortæller, at August havde stresset spillet meget, men fra 0-3 i 2. sæt sørgede han i større grad for, at modstandere selv skulle vinde sine point, og derved lykkedes det for August at komme langt bedre med i kampen, og han havde en mulighed for at bryde tilbage til 4-5 og holde sig inde i kampen, men han missede en oplagt forhånds-flugtning på break-bolden og kom derefter ikke tilbage.

Philip pointerede dog, at det var en glimrende venstre-håndet modstander, som det ikke er nogen skam at tabe til.
Ingen tvivl om, at det har været en lærerig debut på ITF senior-touren for August, som havde indledt med 3 stensikre sejre i kvalifikationen.

August Holmgren
Foto: Privat

Kasper Elsvad måtte ligeledes forlade turneringen efter 1. runde, da han tabte til Robert Galloway (USA), der ligeledes havde været gennem kvalifikationen.
Kasper var ellers på sejrs-kurs, da han havde vundet 1. sæt 6-3, men det blev alligevel amerikansk sejr 3-6, 6-4, 6-2.

Tennisspilleren Kasper Elsvad
Foto: Sportsfotograf.com

Simon lod sig ikke distrahere af gammel ræv

I forbindelse med omtalen af kval-finalerne fremgik, at Simon Friis Søndergaard skulle møde en anden kval-spiller, Marc-Kevin Goellner (GER).
På Resultina-app’en, som ofte benyttes til at få et overblik over modstanderens meritter, var der ingen informationer om hverken alder eller resultater for tyskeren.

I en kommentar til omtalen i Tennisavisen gjorde vores dygtige fotograf Kenneth Jessen opmærksom på, at Simons kommende modstander var tidligere no. 26 i Verden.
Lidt research viste at der er tale om den nu 45-årige Marc-Kevin Goellner, som reelt har indstillet karrieren for flere år siden, men han har dog lejlighedsvis gjort come-back i nogle $10.000 turneringer.

Philip kunne bekræfte, at der var tale om DEN Goellner, som “ældre” tennis-interesserede godt kan huske, og han havde i kvalifikationen vundet over Axel Holm (SWE), Aria Harajchi (SUI) samt Max Schnur (USA).
I samtlige kampe havde den gamle ræv benyttet alle mulige tricks for at “komme under huden” på sine modstandere, som han havde skændtes med i alle 3 kampe.
Et eksempel på sådanne tricks var, at han kunne finde på at forstyrre rytmen mellem 1. og 2. serven ved at tage en tår vand lige inden 2. serven.

I 1. runde kampen mod Simon var der dog ikke sådanne episoder, bortset fra lidt skulder-skub inden kampen startede.
Simon lod sig dog ikke forstyrre af dette, men til gengæld fik den gamle ræv en tennis-lektion af Simon, som vandt overbevisende 6-2, 6-0.

Simon Friis Søndergaard
Foto: Sportsfotograf.com.

Martine Ditlev laver vanvittigt come-back

Martine Ditlev mødte i 1. runde Shiran Arol Wiegand (ISR), der ligesom Martine havde spillet kval-finale.
Martine var tilsyneladende godt på vej ud af turneringen, da hun efter at have tabte 1. sæt 3-6 kom bagud 2-5 i 2. sæt. Hun fortsatte dog med at være positiv og kæmpe bravt, selvom spillet haltede, og med en mentalt stærk indsats lykkedes det for Martine at vinde kampen  3-6, 7-6(3), 6-4.

Sejren betyder, at Martine optjener 1 point til WTA-ranglisten, men som nævnt under omtalen af Cecilie Melsteds sejr i Sharm El Sheikh kræves point i 3 forskellige turneringer eller mindst 10 point for at komme på WTA-ranglisten.
Martine har tidligere optjent rangliste-point , da hun i februar 2013 nåede kvartfinalen i Linkoping, og i august 2014 1/8-finalen i Duino Aurisina, Italien. Hun nåede dog ikke at komme med på selve WTA-ranglisten.

I 1/8-finalen venter 7. seedede (497) Julia Stamatova (BUL).

Emilie Francati sikrer point i første ITF senior-optræden

Emilie Francati har i sit sidste år som junior udelukkende deltaget i junior-turneringer under ITF, hvor hun har deltaget i samtlige Grand Slam turneringer i både single og double.

Turneringen i Tyrkiet er således hendes debut på ITF senior-touren, og indtil videre har hun fået en perfekt start, da hun fulgte sejre sejren i kval-finalen op med sejr 6-2, 6-4 over Mila Masic (SRB), der ligesom Emilie er 17 år og har spillet kvalfinale.

Philip fortæller, at Emilie spillede meget stabilt og tilpas aggressivt uden at forcere.
Emilies næste modstander bliver 5. seedede (455) Chantal Skamlova (SVK), som var i finalen i Antalya i sidste uge.

Emilie Francati
Foto: Francati

Julie Noe tilbage med maner efter lang pause

Julie Noe spillede sin sidste kamp på ITF senior-touren, da hun i starten af april sikrede sig plads på WTA-ranglisten, hvor hun er no. 1240 med 3 point.
Udover Julie er eneste danskere på WTA-ranglisten no. 6 Caroline Wozniacki med 3.385 point og no. 494 Karen Barbat med 54 point.

Noget tyder dog på, at flere er på vej, idet både Frederikke Svarre, Cecilie Melsted, Martine Ditlev og Emilie Francati som omtalt alle netop har optjent point.
De tager 1 point ad gangen, ligesom Caroline tager 1 kamp ad gangen 🙂

På forhånd kunne man være en smule bekymret for Julies muligheder for at slippe videre fra 1. runde, ikke mindst på grund af den lange pause, hvor hun kun har spillet en enkelt holdkamp, og i særdeleshed fordi hendes modstander Daiana Negreanu (ROU) er rangeret væsentligt højere som no. 627.

På score-tavlen så det også bekymrende ud, at Julie kom bagud 0-3 i 1. sæt. Hun nåede dog at komme bedre med i løbet af sættet, som Julie tabte 3-6.
Julie vandt 2. sæt med samme cifre 6-3, og i 3. sæt fulgtes de ad til 3-3, efter at Julie havde afværget et par break-muligheder til 2-4. Rumæneren holdt derefter igen serv til 4-3.

Philip fortæller, at Julie havde “nerver af stål”, og hun havde mod slutningen fået kontrol over kampen, idet hun i hvert af de sidste 3 partier kun afgav et enkelt point, og hun vandt dermed kampen 3-6, 6-3, 6-4.

Julie møder i næste runde (1147) Jil Nora Engelmann (GER)

Tennisspilleren Julie Noe
Foto: Sportsfotograf.com.

 

Forrige artikelITF Sharm El Sheik: Flere WTA rangliste point til Cecilie Melsted
Næste artikelWTA Guangzhou: 2 kampe Live på TennisTV i dag
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.