Clara Tauson har udover kampene i Antalya også trænet med forskellige spiller-typer og derved udviklet evnen til at justere sit spil. I semifinalen blev et overtag i starten af kampen vendt af en taktisk geni-streg af en snu modstander

I de første runder af Clara Tausons debut-turnering på Pro Circuit touren ved $15.000 turneringen Tennis Organisation Cup i Antalya har omtalerne i Tennisavisen primært været baseret på kampenes forløb ifølge app’en SofaScore, som viser stillingen efter hvert point.

Tilbagemeldinger fra Tyrkiet bekræfter dog på, at Tennisavisens referat rammer tæt på, hvordan kampene kunne opleves ved selv at være til stede, og det bekræftes, at Clara trives godt med det professionelle senior-setup, der er etableret omkring hendes deltagelse, hvilket også har afspejlet sig i indsatsen ved turneringen.

Clara har i løbet af ugen arbejdet hårdt hver dag, hvor hun sideløbende med deltagelsen i turneringen har haft mulighed for at spille træningskampe og træne med spillere med forskellig typer af spil, og derved har hun videreudviklet sin evne til at håndtere de problemer, som opstår under kampene, hvor hun har været i stand til at justere sit spil, når det kunne være nødvendigt at ændre taktik for at vinde kampen.
På billedet herover ses Clara sammen med en af sine trænings-makkere.

Derved opnåede Clara som tidligere omtalt 4 sejre, som bragte hende helt frem til semifinalen, hvor hun mødte 5. seedede 18-årige Amina Anshaba, der sidste år var U18 Europamester og desuden er no. 536 på WTA-ranglisten og no. 73 på ITFs junior rangliste.

Efter en perfekt forberedelse og opvarmning fulgte Clara, der var totalt fokuseret, den fastsatte taktik til punkt og prikke, og derved bragte hun sig hurtigt foran 3-1 med spil i højt tempo og dybe slag med marginal til både linjer og net, og den russiske Europamester halsede hele tiden efter, og hun havde ingen modtræk i de 4 første partier.

Russeren begik herefter en taktisk geni-streg, da hun fuldkommen ændrede taktik og begyndte at spille enormt høje ballonbolde, som tog al intensitet, tempo og liv ud af kampen – og russeren missede herefter ikke en bold resten af kampen.

Clara kunne ikke finde en løsning på dette momentumskift, og hun blev ofte utålmodig og gik for tidligt efter de hurtige løsninger, hvilket ikke fungerede mod den boldsikre russer, som derved løb med sejren 6-3, 6-0.

Clara sidder dog tilbage med en god fornemmelse af, at hun selv spillede bedre tennis, men det rakte ikke mod en så rapfodet og dygtig boldflytter, som desuden udnyttede sin taktiske forståelse til at tage tempoet ud af spillet.

Turneringen har været en stor inspiration for Clara, der under turneringen fik bekræftet, at hun trods sine kun 14 år i høj grad kan gøre sig gældende på Pro Circuit touren, hvilket har været en god saltvands-indsprøjtning og motivation til den fortsatte intense og udviklende træning.

Turneringen blev vundet af den 20-årige svensker, 6. seedede no. 560 Fanny Ostlund, der i finalen vandt 6-3, 6-1 over Amina Anshba.