Der er mange om buddet, men Caroline bør være storfavorit, såfremt hun kan finde og holdet niveauet fra sæsonfinalen i Singapore 2017 - og det er et meget højt krav at indfri

Carolines tidligere resultater i Australian Open.

Carolines hidtil bedste resultater var semifinalen i 2011, hvor hun tabte til Li Na, samt kvartfinalen i 2012, hvor hun blev besejret af Kim Clijsters. Siden er det gået ned ad bakke indtil sidste år, hvor hun nåede til 3. runde, men blev slået ud af Johanna Konta.

 

Modstanderne i årets udgave af Australian Open

I første runde møder Caroline rumæneren Mihaela Buzarnescu, # 57 på verdensranglisten, en spiller man ikke skal undervurdere.

Anden runde byder på enten kroaten Jana Fett #102, en spiller man heller ikke skal undervurdere eller japaneren #448 Misa Eguchi.

Tredje runde modstanderen kan blive 30 seedet hollandske Kiki Bertens, som Caroline har slået begge gange, de har mødt hinanden. En anden mulighed er Catherine Bellis fra USA, #56 på ranglisten, en modstander, der kan være ganske giftig.

Fjerde rundes modstandere kan efter seedningen blive Anastasia Pavlyuchenkova (15) eller Magdalena Rybarikova (19), begge spillere, som Caroline normalt har godt tag i.

Femte runde, kvartfinalen, kan blive et opgør med Jelena Ostapenko (7) eller CoCo Vandeweghe (10). Caroline har endnu ikke vundet over Ostapenko, og CoCo kan meget nemt volde problemer på en dag, hvor serven kører, netspillet fungerer og grundslagene rammer ned på den rigtige side linierne.

Sjette runde, semifinalen, vil efter seedningen have Elina Svitolina (4), Venus Williams (5), Julia Görges (12) eller Sloane Stephens (13) på den anden side af nettet. Uanset hvem af disse det bliver, kræver det fuld koncentration gennem hele kampen og spil på Singapore niveau at vinde. Der er ingen ønskemodstander, men Sloan Stephens må, som den mest svingende i den kreds, være nærmest en sådan.

Syvende runde, finalen, kan ifølge seedningen blive et møde med Simona Halep (1), Garbine Muguruza (3), Karolina Pliskova (6), Caroline Garcia (8) eller Johanna Konta (9). Men længere ned i seedningen er der flere, der kan banke på til en finaleplads, blandt andre Madison Keys (17), Angelique Kerber (21), Petra Kvitova (27) samt useedet Maria Sharapova. Man kan vist uden overdrivelse kalde det meget åbent, idet samtlige nævnte plus nogle flere outsidere kan vinde finalen på en god dag.

Men alt i alt gode muligheder for at nå langt for en fokuseret Caroline.

Favoritterne

Favoritværdigheden vurderes jo sædvanligvis på baggrund af spillernes ranglisteplacering, den senere tids præstationer, spillernes historik samt nogle andre mere eller mindre “objektive parametre”. Kombinationer og vægtninger giver forskellene i spillernes favoritværdighed blandt eksperter, kommentatorer, bookmakere og hvem der ellers fremkommer med officielle meningstilkendegivelser.

Mangfoldigheden i tildeling af favoritværdighed øges ganske betragteligt, når vi andres vurderinger, som jo er krydret med ønsketænkning, forhåbninger og sympatier, inddrages.

Med hensyn til Carolines favoritværdighed, kan man i en forenklet version anlægge 2 forskellige betragtninger, nemlig ud fra den seneste 2 turneringer.

Såfremt man tager udgangspunkt i Carolines præstation i 2017 sæsonfinalen, må hun være storfavorit i Australian Open 2018. Hun udraderede verdensetteren, uddelte flere æg til verdenstoppen, slog overbevisende Svitolina og Venus, 2 spillere hun aldrig før har slået. Caroline tabte godt nok til sin navnesøster med efternavnet Garcia. Javel, men det er en fare i enhver turnering – uanset hvor godt Caroline er kørende – at hun kan tabe til en af de meget aggressive, meget risikovillige spillere, der har en god dag, hvor Caroline forhindres i at finde sin rytme i spillet.

Tager man udgangspunkt i Auckland turneringen, er billedet noget mere broget. Caroline startede fint på måske en nok lidt taknemmelig baggrund. Men i 3. kamp (kvartfinalen), gik det ikke helt så let mod en upåagtet men velspillende Sofia Kenin, og i 4. kamp (semifinalen) var Carolines spil ikke overbevisende. Som bekendt tabte Caroline da også finalen til Julia Görges. Görges spillede godt, ingen tvivl om det, men det så ud som om, at dampen var gået lidt af Carolines kedel. Netop den tilsyneladende mangel på energi hen i en turnering, så vi også nogle gange i 2017. Det er jo ikke specielt fremmende i en Grand Slam, der kræver sejr i 7 kampe for vinde trofæet. Set på den baggrund blegner Carolines favoritværdighed betydeligt, selv om hun alligevel hører til på listen over spillere, der kan vinde turneringen. Hun har jo dog også vundet 27 turneringer indtil nu og nået langt i Grand Slam turneringer.

Der er mange om buddet

Såfremt man vender tingene lidt på hovedet og vurderer på, hvilke spillere der nok ikke kan vinde Australian Open 2018, tegner der sig et billede af mangfoldigheden i kvindetennis p.t.

               top 10                               top 11-20                                 top 21-30

Vurder selv med på følgende påstande:
Er der spillere på top 10, der ikke kan vinde turneringen? Nej!

Er der spillere på top 11- 20, der ikke kan vinde turneringen? Ja, der kan findes nogle stykker, det er svært at tro på.

Er der spillere på top 21-30, der ikke kan vinde turneringen? Ja, der er nogle stykker, som ville være en gedigen overraskelse.

Ud over top 30 – og Maria Sharapova – er det meget få spillere og nok noget ude i teorien kun Safarova, Bacsinsky, Suarez Navarro, man kunne forestille sig tage trofæet.

Denne simple opregning indikerer, at der faktisk er 20-25 spillere, der vil være i stand til at vinde Australian Open 2018, såfremt det hele går op i en højere enhed for den pågældende spiller, og der ikke forekommer udfald eller skader.

Gode muligheder for at nå langt

Konklusionen på denne artikel er, at Caroline er storfavorit til titlen, såfremt hun kan genfinde sit niveau fra sæsonfinalen i Singapore, såfremt hun kan bevare koncentrationen i samtlige kampe, såfremt hun kan fastholde initiativet, uanset hvor aggressiv og risikovillig modstanderen måtte være, såfremt hun har modet i de afgørende situationer, såfremt hun kan undgå udfald og undgå skader. Alle disse forudsætninger skal indfries, det hele skal bare gå op i en højere enhed på og udenfor banen. Og det er høje krav.
Ellers må en afdæmpet forventning være, at Caroline når et skridt videre end ved turneringen sidste år og når kvartfinalen. Men vi håber naturligvis på fuldt hus. Og på dejlige billeder af trofæet – i Carolines hænder.