250 deltagere fra 14 forskellige lande duellerer i verdens fire største ketchersportsgrene, når de fra d. 28. til d. 31. juli gæster Birkerød til VM i racketlon for landshold og doublepar. Og der er store forventninger til de danske spillere.

Tennis, badminton, squash og bordtennis. Det er de fire sportsgrene, der skal dystes i, når 14 af verdens lande gæster Rudersdal Racketlons faciliteter på Topstykket i Birkerød, der afholder VM i racketlon i samarbejde med Birkerød Tennisklub, Birkerød Squashklub og Birkerød Badminton Klub. Det er første gang, at mesterskabet afholdes på dansk grund.

I alt er 250 deltagere tilmeldt turneringen, hvor der spilles i seks forskellige hold-rækker og 16 forskellige doublerækker. Det er dermed både verdenseliten og amatører, der er repræsenteret ved mesterskaberne, og som skal kæmpe om medaljer. Og netop medaljer er der store forhåbninger om hos værtsnationen, Danmark. Og dét af den fineste slags.

I holdturneringen, der spilles torsdag og fredag, er det danske landshold nemlig topseedede.  Og med deres nylige europamesterskab, der blev vundet tilbage i november, er forventningerne helt i top. Danskerne får dog hård konkurrence fra blandt andre Sverige, England og Frankrig, der møder op i stærkeste opstilling og som vil forsøge at forhindre, at VM-titlen for første gang ender i danske hænder. Også Tyskland og Østrig skal medregnes blandt favoritterne, men er dog begge er svækket af skadesafbud.

Danske guldhåb hos unge og “gamle”

Der er også store forventninger om danske guldmedaljer i de forskellige aldersklasser, hvor der spilles i rækker fra under 16 år til +55. Især er der store forventninger til de danske U21-spillere, der føres an af klassens nummer ét, Marcus August Christiansen. Her forventes der dog hård konkurrence fra Østrig, der traditionelt har siddet på titlen med deres stabile herrer, og som også kommer til Birkerød som forsvarende mester.

Også i de ældre rækker er der store forhåbninger om metal til Danmark. +45-holdet føres an af Jack Broe Larsen og Emil Bergander, der begge er i den absolutte verdenselite i deres klasse.

I doubleturneringen, der spilles lørdag og søndag, er der ligeledes en lang række forskellige klasser. I eliterækkerne forventes der guld til Danmark i blandt andet herredouble, når to af sportens allerbedste herrespillere, Kasper Jønsson og Jesper Ratzer stiller op sammen.

De er også blandt favoritterne i mixdouble, når de stiller op med hver deres makker fra henholdsvis Sverige og Tyskland. Hos damerne er der samtidig forhåbninger om, at Danmarks enlige elitedame, Line Irby Nørregård, kan kæmpe med om guldet med sin belgiske makker.

De danske U21-spillere og +45-klassen må også i aldersklassernes doubleturnering regnes som Danmarks stærkeste kort, og her burde guldet også være inde for rækkevidde.

Der er dermed lagt op til racketlon i absolut verdensklasse på Topstykket i Birkerød, hvor der vil være gratis entré. Programmet for mesterskabet kan ses herunder:

28. juli 09:00-21:00: Holdturnering
29. juli 09:00-19:00: Holdturnering (U21 og +55 finaler 13:30; +45 og elite finaler 16:00)
29. juli 19:00: Præmieoverrækkelse for hold
29. juli 19:30-23:30: Start på doublerækkerne
30. juli 08:30-23:30: Doubleturnering
31. juli 09:00-16:00: Doubleturnering (finaler eftermiddag)
31. juli 16:00: Præmieoverrækkelse for doublerækkerne

Hvad er racketlon?

Racketlon er kort fortalt ketchersportens svar på triathlon. Racketlon udgør en 4-kamp, hvor der dystes i de fire største ketchersportsgrene i verden, nemlig tennis, bordtennis, badminton og squash.

Der spilles en mod en eller i par mod hinanden. I hver disciplin spilles der ét sæt til 21, hvor hvert point tæller, og man skiftes til at serve to ad gangen. Rækkefølgen på disciplinerne er altid fra mindste ketcherhoved til største – altså bordtennis, badminton, squash og tennis. Når alle discipliner er spillet, er det spilleren eller parret med flest point i løbet af de fire sæt, der har vundet.

Forrige artikelITF Tampere: Anna Rasmussen sensation mod 1. seedet no. 311
Næste artikelWTA Stanford: Julia Boserup tabte i anden runde
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.