Så er der ny hjemmeside for tennisfans i DK, og jeg har også valgt at lægge mine blogs over på Tennisavisen.dk. Jeg skal nok spare folk, for min ellers obligatoriske lange comeback blog :-).

Spansk optakt til årets Wimbledon

Jeg er i skrivende stund i Spanien for at spille to futures i Spanien, inden Wimbledon. Jeg ville meget gerne have spillet på græsset, men valgte at prioritere turneringerne i Spanien i stedet. Efter meget lang tid med få kampe, udfordinger med min fysik og faldende rangering er min prioritet at få en masse kampe.

Med min lave rangering følte jeg at det var vigtigere at tage til Spanien, hvor jeg kunne være sikker på muligheden for at få nogle kampe, i stedet for at risikere ikke at komme med i kvalerne på græs. Jeg spillede i går første runde og er kommet godt fra start. Spillede en solid kamp, hvor jeg var meget tilfreds med min præstation, og fik en sikker sejr.

Problemer med ryggen siden Korea

Da jeg var i Korea for noget siden fik jeg problemer med min ryg – som jeg også havde i starten af året – så jeg tog hjem før tid for at få skik på den. Det er gradvist blevet bedre, og jeg begyndte under double turneringerne i Düsseldorf of French Open at mærke, at jeg igen kunne spille relativt frit. Nu føler jeg mig bedre tilpas, end meget længe, og jeg glæder mig helt utroligt meget til de næste par uger. Efter Spanien spiller jeg Wimbledon sammen med Johan.

Evaluering af Düsseldorf og French Open

Düsseldorf og Paris gik helt ok. Vi spillede en herlig turnering i Düsseldorf, selvom den sluttede med en semifinale på horribelt niveau. Det var en af dem, hvor vi grinte bagefter. Specielt 2. runde var helt i top – en af vores bedste kampe sammen!

French Open var også ok, selvom det kun blev til en kamp. Vi tabte til de senere finalister, og har i årets to Grand Slams tabt til de to French Open finalister med muligheder (matchbold i Melbourne). Double er vanvittigt tæt.

Selvom kampen var lidt op og ned. De spillede, som ventet, meget solidt fra baglinjen og lagde pres på os ved at returnere godt, slå godt og aggressivt og dække banen utroligt godt. Vi fik en lidt kold start, men bortset fra det, spillede vi et godt sæt.

I midten var vi virkelig godt kørende, og både ved 4-4 og 5-5, var vi meget tæt på at breake. Ved 5-5 har jeg en 50/50 volley på netkanten. De fik afværget, og desværre spillede jeg et jammerligt parti ved 5-6 og blev brudt. Derefter faldt jeg lidt i niveau. jeg holdt ikke serv resten af kampen og begyndte at misse meget ved nettet.

I vores sidste to servegames er der tale om et totalt kollaps fra min side. Jeg missede smash og volleyer, som aldrig før. En reaktion af de pres de lagde, og da jeg begyndte at misse rullede det bare på. Men ikke desto mindre var det fedt at spille.

At det sluttede, som det gjorde med alle de lette fejl fra mig af, gjorde, at vi stod med en lidt ussel smag i munden bagefter og tog lidt fokus væk fra, at vi egentlig i det meste af kampen havde spillet ganske udmærket – og, da det gik bedst, rigtigt godt. Men vi kører på og glæder os utroligt meget til Wimbledon, naturligvis.

YNWA

Forrige artikelWimbledon 2014: Nedtællingen er begyndt
Næste artikelElitedivisionen: 2. runde spilles i weekenden
Frederik Løchte Nielsen er Danmarks bedste tennisspiller på herresiden. Han har vundet adskillige Danmarksmesterskaber både udendørs og indendørs i single, double og mixed double. Frederiks karriere toppede i 2012, hvor han vandt Wimbledon i herredouble.