Rusland tog konsekvensen af Daria Kasatkinas manglende single-resultater i 2019 og valgte Natalia Vikhlyantseva, som vandt storsejr over junior Grand Slam vinder Iga Swiatek

En hurtig optælling på den seneste WTA-rangliste viser, at 11 af spillerne i top 100 er russere, og 4 af de 5 udtagne spillere til Ruslands Fed Cup trup til kampene i Group I Europe/Africa i Zielona Gora i Polen er alle i top 100, og den højst rangerede iblandt dem er no. 14 Daria Kasatkina, mens den eneste udenfor top 100 er no. 109 Natalia Vikhlyantseva.

Alligevel har den russiske holdkaptajn ved udtagelsen af singlerne til torsdagens opgør mod Polen valgt at se bort fra Kasatkina, der i 2019 ikke har vundet en eneste kamp.
I stedet blev no. 32 Anasatsia Pavlyuchenkova valgt som 1. single, men hverken 17-årige no. 87 Anastasia Potapova eller no. 77 Margarita Gasparyan blev valgt som 2. single, hvor den russiske holdkaptajn i stedet valgte den eneste spiller udenfor top 100, 21-årige Vikhlyantseva, der dog som højeste rangering har en placering som no. 54 i oktober 2017.

Studerer man russerens resultater det seneste års tid, er der det højst en finale ved en $80.000 turnering i Frankrig, der påkalder sig opmærksomhed, og derfor var det formentlig uventet for de fleste, at det blev den lavest rangerede af russerne, der blev sat til at spille 2. singlen mod den 17-årige vinder af juniorernes Wimbledon Iga Swiatek, der er no. 141 på WTA-ranglisten.

Valget viste sig dog at være velbegrundet, idet den unge talentfulde polske spiller var chanceløs mod russeren, der var totalt dominerende og vandt kampen 6-0, 6-2, og i 1. singlen levede Pavlyuchenkova op til favoritværdiheden, da hun vandt 6-4, 6-3 over Magda Linette, og dermed havde Rusland sikret den endelige sejr.

Polen fik pyntet på resultatet, og Iga Swiatek fik en smule oprejsning, da hun i doublen sammen med Alicja Rosolska fik reduceret til slutresultatet 2-1 med sejr 6-0, 3-6, 6-3 over Margarita Gasparyan og Daria Kasatkina, der således også har årets første sejr i double til gode, idet hun sammen med Anett Kontaveit (EST) tabte i 1. runde i WTA Premier i Brisbane til Kveta Pescke (CZE) og Nicole Melichar (USA).

Alle kampe fra opgøret kan genses herunder.

Med sejren tog de russiske favoritter et stort skridt frem mod at vinde puljen, og med sejr over Danmark torsdag kl. 16 kan 1. pladsen sikres endegyldigt.

Efter at alle tidligere forudsigelser om, at Daria Kasatkina formentlig spiller 1. single og Anastasia Pavlyuchenkova 2. single blev gjort til skamme i kampen mod Polen, er det umuligt at vide, om den russiske holdkaptajn igen vælger at lade Natalia Vikhlyantseva spille 2. single, men uanset hvem russerne stiller med, vil Danmark være undertippet, og det ændrer næppe på den indstilling, som de danske spillere overfor Tennisavisen gav udtryk for, at de går ind til kampen med.

Fed Cup: Dansk succes hvis nedrykning undgås. Svensk respekt for Ukraine

Torsdagens kampprogram indledes kl. 1000, hvor Sverige spiller på Centre Court mod Estland, mens Ukraine og Bulgarien samtidig spiller på Court 2, og torsdagens sidste kamp er som nævnt kl. 16, når Danmark spiller sin første kamp mod Rusland.

Kampene kan formentlig følges på livestream, hvis man på Youtube søger på “PZT Tenis TV

Fed Cup 2019

 

Forrige artikelFed Cup: Sverige tæt på finale efter 3-sæts sejr i afgørende double
Næste artikelFed Cup: Livestream torsdag og opsamling Dag 1 og Dag 2
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.