Danmark undgår en nervepirrende afgørelse i double, da Karen Barbat med nød og næppe trak en 3. sæts sejr hjem i 2. single, hvorefter Caroline Wozniacki cementerede dansk oprykning

Med Caroline Wozniackis tilbagevenden til det danske FED Cup hold, som i hendes fravær var rykket ned i Group III Europe/Africa, var der et begrundet håb om, at Danmark kan begynde at klatre opad igen, og et vigtigt skridt i den rigtige retning blev taget, da Danmark i den afgørende kamp om oprykning til Group II vandt 2-0 over Grækenland i Ulcinj, Montenegro.

Selvom Caroline er med på holdet, var det på forhånd ingen selvfølge, at Danmark uden videre kunne vinde over Grækenland, da 1-1 ville være en sandsynlig stilling efter de 2 singler, hvis man tager udgangspunkt i WTA-ranglisten, hvor Grækenlands 2. single Despina Papamichail er no. 356, hvilket er væsentligt højere end hendes danske modstander Karen Barbat, der er no. 632.

Karen kom da også på en meget vanskelig opgave, da hun indledte finalekampen, men det lykkedes for Karen at vinde 7-5 i 1. sæt, som var meget jævnbyrdigt. Statistikken viser 43-41 i vundne bolde totalt.
I 2. sæt kom Karen bagud 1-5, inden hun fik pyntet en smule på cifrene, som blev 3-6.

Herefter fik Karen tilsyneladende helt styr på kampen, da hun kom foran i 3. sæt med både 3-0 og 4-1, og ved 5-3 havde hun muligheden for at serve kampen hjem, men så let skulle det heller ikke gå, idet Karen fik brudt sin serv.
Ved 5-4 i modstanderens serv havde Karen sin 1. matchbold, som blev afværget til stillingen 5-5.

I Karens næste serveparti var hun konstant på hælene 0-15, 15-30, 30-40 og senere endnu en break-chance til modstanderen, men Karen afværgede begge og bragte sig foran 6-5, men hun kunne ikke forhindre udligning til 6-6, og kampen skulle afgøres i tiebreak.

Tiebreaken startede med 4 mini-breaks, hvorefter Karen holdt en enkelt serv til 3-2 og kom på 4-2 med det 3. mini-break. Herefter var det slut med mini-breaks, da Karen ved 4-3 holdt begge sine server til 6-3 og havde 3. matchbolde. På den 2. af disse matchbolde tog Karen endnu et mini-break og sikrede dansk sejr 7-5, 3-6, 7-6(4) og 1-0 i holdkampen.

Dermed var der serveret et rent vinderoplæg til Caroline Wozniacki, som levede op til favorit-værdigheden, da hun for 3. kamp i træk vandt en stensikker 1. single med sejr over no. 255 Maria Sakkari 6-3, 6-0.
Statistikken viser ganske vist, at begge spillere havde 7 break-chancer i løbet af kampen, men total-scoren 57-31 viser endnu tydeligere forskellen på de 2 spillere.

Da sejren betød, at Danmark havde sikret sig den endelige sejr og dermed oprykning til World Group II, blev doublen ikke spillet, og den danske sejr lyder derfor på 2-0.

Tillykke til Caroline Wozniacki, Karen Barbat, Mai Grage, Emilie Francati, Julie Noe og holdkaptajn Kenneth Carlsen og alle, der har bakket op om holdet.

Tak for støtten hjemmefra 🙂 2-0 over Grækenland i Fed Cup-oprykningsfinalen i Europa/Afrika Group III #oprykning #FedCup #tennisdk

Posted by Dansk Tennis Forbund on 18. april 2015