Som skrevet i Tennis Avisen i går fik Danmark en god lodtrækning, ved Fed Cup Group II Europe/Africa, da det tirsdag blev afgjort, at Danmark i Pulje B møder Litauen, Egypten og Luxembourg. I Pulje A mødes Sydafrika, Norge, Slovenien og Sverige.

Danmark indledte i dag onsdag mod Luxembourg, hvis bedste spiller er 31-årige Mandy Minella, der er no. 67 på WTA ranglisten. Selvom holdopstillingen først skal være offentliggjort en time før kampen, er det nærliggende at formode, at Minella i 1. singlen møder Karen Barritza, der på den seneste rangliste er no. 396, så der skal formentlig næsten et mirakel til for at tro på dansk sejr i 1. singlen, men miraklet skete, da Karen mødte Mandy Minella idag!

I 1. sæt  Karen kom foran med 3-1 og 4-2, holder sin serve til 5-2, og endelig bryder igen til at vinde sættet med 6-2.
2. sæt blev mere lige til 3-3, hvor de havde holdt deres server, det blev også 4-4 og 5-5, før Minella fik brudt Karen’s serve til at føre med 6-5. Men efter et lang parti fik Karen brudt tilbage, og 2. sæt skulle afgøres i en tiebreaker.
I denne tiebreaker kom Karen foran med 5-0 og 6-1, før hun endelig vandt kampen med 6-2, 7-6 (7-2) Det er nok Karens bedste sejr i lang tid, mod en spiller fra Top 70! Men Karen og Minella havde nu kun en pause på ca. 30 minutter, inden de skulle mødes igen i den afgørende double kamp, mere om det senere…

Dagen startede med anden singles kampen hvor Emilie Francati spillede mod Eleonora Molinaro der er no. 874 og kun 16 år gammel, en spiller undertegnede ikke lige havde hørt meget om før.
Første sæt blev vundet af pigen fra Luxembourg med 6-3, i andet sæt kom Emilie bedre med og vandt dette sæt med 6-3. Det skulle nu afgøres i et 3. sæt, hvor Molinaro var bedst og vandt kampen med 6-3, 3-6, 6-1.
Læs lidt mere om denne kamp i nedenstående besked, Tennis Avisen har modtaget fra træner Jonas Svendsen der er med derovre.

Det stod nu lige 1-1 inden den afgørende doubles kamp, hvor Karen og Emilie atter skulle i spil, mod Minella og Claudine Schaul, Schaul som før har spillet på WTA touren, men nu vist spiller mest ved Fed Cup. 

Kampen var helt nervepirrende at følge på scoreboarden, noget som næsten ikke kan beskrives, men som skal opleves! Danskerne kom foran med 3-2, 4-2 og 5-3 i første sæt, inden de vandt sættet med 6-4.
I andet sæt gik det stadig godt i starten, hvor Danskerne førte med 3-2 og 5-3 og kunne serve for kampen. Det andet par fik reddet et eller flere match bolde, før de fik udlignet til 5-5. Her kom de endda foran med 6-5 og kunne serve for sættet, men Danskerne fik brudt tilbage til 6-6 og det skulle afgøres i en tiebreaker. I modsætning til i Karen’s singles kamp, var denne breaker mere lige i starten, men Danskerne kom til at føre med 5-4 og 6-4 og endelig vandt kampen med 6-4, 7-6 (7-4) og vandt hele matchen med 2-1. Det er en god sejr mod Luxembourg, der på papiret nok er den bedste modstander i Gruppen.

I den anden match vandt Lithauen med 2-1 over Egypten, som Danmark nu møder i morgen.

I den anden gruppe vandt Slovenien 3-0 over Sverige, hvor Svenske Johanna Larsson noget overraskende tabte og Norge vandt 3-0 over Syd Africa.

Her det vi har modtaget fra træner Jonas Svendsen om dagens kampe:

Det var en fantastisk indsats af pigerne. Starter med Emilie som egentlig spiller en flot kamp, men havde “stolpe ud” på de vigtige bolde… spiller pointene rigtigt men en af de dage hvor den sniger sig på den forkerte side af linjen.
Karen spillede en kamp på virkelig højt niveau hele vejen. Holdt taktikken hele vejen (holdt sin baglinjen, var aggressiv på returneringerne og servede varieret). Bliver breaket til 5-6 i andet sæt hvor den anden spiller en virkelig godt game og jeg troede at det var Top 100 rutinen der kom… men Karen breaker tilbage med tunge returneringer og aggressivt spil. I tiebreaken er Karen bundsolid og sætter ikke en fod forkert. Stærkt og fortjent og en fornøjelse at coache.
I doublen spiller de begge godt frem til midten af andet sæt. De andre har fået gang i spillet og breaker tilbage til 5-5, men så træder Emilie i karakter og viser virkelig hvor god en doublespiller hun er… hun var bogstavelig talt overalt på banen. En fantastisk holdpræstation af Karen og Emilie… men også af Clara og Mai som kunne høres i hele hallen.