Fra 2016 mister dansk tennis stort set hele sin økonomiske støtte fra Team Danmark.  Dansk Tennis Forbund erkender problemerne, men pointerer, at tennis er en svær sport at slå igennem i og håber på forståelse for de specielle vilkår, der er i tennis.

Dansk tennis var en af de helt store tabere, da Team Danmark på et bestyrelsesmøde onsdag offentliggjorde støttekronerne til dansk eliteidræt for 2016.

Mere præcist mister dansk tennis 977.000 kroner, hvilket vil sige hele 86,7 procent af de støttekroner, som Team Danmark leverede i år.

Derfor er der blot 150.000 kroner tilbage, som i 2016 skal bruges til Caroline Wozniackis OL-forberedelser i Rio de Janeiro. Dette betyder, at der nu ingen støtte er til talentudviklingen i dansk tennis.

Fejlslagen talentsatsning

Direktør for Team Danmark, Lone Hansen, forklarer, at beslutningen er truffet på baggrund af en fejlslagen talentsatsning.

”Vi må desværre konstatere, at vi i fællesskab ikke har nået målene om at skabe juniorer i top-ti på verdensranglisten eller seniorspillere på vej mod top 100. Det har vi reageret på nu,” fortæller Lone Hansen i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

På grund af de manglede resultater, er der nu ikke plads til støttekroner for 2016. Kun til Caroline Wozniacki. De kommende år ligner det også, at Dansk Tennis Forbund skal kigge langt efter støttekroner til talentudviklingen.

”Vi fokuserer derfor nu samarbejdet om Carolines OL-forberedelser, og vi kommer ikke til at samarbejde om talentudviklingen i det kommende år,” fortæller Lone Hansen.

Svære vilkår i tennis

Hos Dansk Tennis Forbund erkender man problemerne og forklarer det blandt andet med de særlige og svære vilkår, der er forbundet med en sportsgren som tennis.

”DTF erkender, at vi ikke har levet fuldt op til de målsætninger, der er aftalt. Dette skyldes ikke manglende vilje fra DTF, men måske snarere det faktum, at tennis er en ekstrem svær sportsgren at slå igennem i,” forklarer DTF i et dokument omkring Team Danmarks bestyrelsesmøde.

Der bliver desuden forklaret, at hvis der i fremtiden fortsat skal foreligge et samarbejde, der fungerer, skal Team Danmark tage højde for netop disse vilkår.

Helt skidt står det dog alligevel ikke til. Hos Dansk Tennis Forbund ser man nemlig fremad, hvor der ifølge dem er store resultater i vente.

”DTF har netop nu spillere, der er på rette vej til verdenstennistoppen i U16, U14 og specielt U12 drenge, hvor Danmark for første gang nogensinde har vundet Europamesterskabet både inde og ude”.

Yderligere kommentarer fra DTF og begrundelser for Team Danmarks valg kan findes i linket her: Bestyrelsesmøde d. 2/12 (tryk på “Indstillinger – Projektstøttede Forbund”)