DM 2016 kunne torsdag aften kåre de første Danmarksmestre. Gentoftes Philip Ørnø gentog sidste års triumf, da han med klubkammeraten fra Gentofte, Emilie Francati dominerede og vandt finalen i mix-double.

KB´s Kasper Elsvad og Frederikke Svarre kunne ikke stille meget op i finalen. Det var som om Ørnø og Francati spillede i et højere gear. Ørnø, der tidligere på dagen havde spillet dårligt og var røget ud af singleturneringen, var totalt forvandlet med Francati ved sin side. Han spillede især forrygende fra baglinjen med Francati som en nådesløs afslutter ved nettet. Første sæt 6/0.

Ved 4/2 i andet sæt blandede vejrguderne sig i opgøret. Regnen fossede ned, og spillere og tilskuere trak indendøre. Vejrguderne forbarmede sig dog hurtigt og på rekordtid fik Daniel Mølgaard og hans team gjort centercourt klar.

Den ufrivillige pause havde ikke ændret på styrkeforholdet. Kasper Elsvad lagde godt nok ud med et forrygende servees. Men da kampens dommer dømte fodfejl, tror jeg, at både han og Svarre tænkte, at det her vist ikke lige skulle være deres aften. Francati og Ørnø tog fat, hvor de slap før regnvejrspausen og tog sikkert sættet 6/2 og var dermed Danmarksmestre 2016.