KB tabte stort mod stærkt Lyngby-hold

I weekenden blev første runde af grundspillet udkæmpet i de tre grupper i Elitedivisionen.

Gruppe 1.

KB – Lyngby
De forsvarende mestre fra KB tog imod Lyngby. Et blik på de to holds opstillinger fortalte dog at Lyngby var klar favorit til at vinde kampen. KB var uden flere stamspillere. og derfor havde unge kræfter fået chancen. Lyngby til gengæld havde valgt at stille med særdeles rutinerede kræfter, og en holdopstilling med Frederik Løchte Nielsen, Kristian Pless, Rasmus Nørby og Andreas Bang, kan virke intimiderende på et ungt hold. KB havde rutinen på førstesinglen, i skikkelse af Thomas Kromann, men der var aldrig tvivl om udfaldet mod Frederik; Thomas kunne ikke ryste sin Davis Cup doublepartner.

Anderledes spændende blev det på andensinglen hvor KBs Johannes Ingildsen gik uimponeret til sagen mod Kristian Pless, og det lykkedes den talentfulde KBer at spænde ben for Pless og tage sejren i match tiebreak.

På tredjesinglen var der debut til KBs unge finske juniorspiller Eero Vasa, men han fik godt nok ørerne i maskinen mod den gamle ræv, Rasmus Nørby. Rasmus gav ikke den unge spiller mange chancer og vandt meget klart.

På fjerdesinglen spillede KB med endnu en juniorspiller, Kasper Elsvad, som var oppe mod endnu en erfaren herre, Andreas Bang. Da Kasper havde smidt den indledende nervøsitet var han faktisk godt med i kampen, men måtte dog erkende at Andreas var den tand bedre.

Således var stillingen 3-1 til Lyngby inden doublerne, og med de konstellations-muligheder de to hold havde, så blev KB ikke levnet mange chancer i de to matcher. Kromann/Elsvad mod Løchte/Pless blev først afgjort i march tiebreak – og endda efter KB-parret havde haft matchbolde i andet sæt. Også andendoublen gik i match tiebreak, og også her havde KB matchbolde, men i sidste ende sejrede rutinen i begge kampe, og Lyngby vandt holdkampen 5-1.

Kampens resultater:

1. HS Thomas Kromann – Frederik Løchte Nielsen 2/6 4/6
2. HS Johannes Ingildsen – Kristian Pless 6/7 7/5 10/5
3. HS Eero Vasa – Rasmus Nørby 3/6 1/6
4. HS Kasper Elsvad – Andreas Da Cunha Bang 3/6 6/7
1. HD Kromann/Elsvad – Løchte Nielsen/Pless 6/4 6/7 3/10
2. HD Ingildsen/Vasa – Nørby/Bang 2/8 7/5 17/19

Birkerød – Gentofte

Birkerød har med svenskeren Daniel Windahl fået forstærkning til holdet, og han skulle vise sit værd i den første holdkamp.

Windahl mødte den unge Davis Cup spiller, Christian Sigsgaard, og det blev en tæt dyst, hvor svenskeren trak det længste strå.

De øvrige singler vandt Gentofte meget overbevisende, og af de to doubler var det kun i andendoublen der blev skabt spænding, men også den tog Gentofte og vandt således holdkampen med 5-1

Kampens resultater:

1. HS Daniel Windahl – Christian Sigsgaard 7/5 3/6 10/3
2. HS Frederik Nymann – Philip Ørnø 2/6 1/6
3. HS Jesper Korsbæk Jensen – Dragos N. Madaras 0/6 0/6
4. HS Hans L. Stentoft – Andreas Laulund 1/6 3/6
1. HD Windahl/Korsbæk Jensen – Sigsgaard/Ørnø 3/6 1/6
2. HD Nymann/Stentoft – Madaras/Laulund 2/6 6/3 4/10

Forrige artikelWTA: Singapore finalerne – Halep godt fra start
Næste artikelTennisavisen.dk byder Troels Ravn Klausen velkommen på holdet
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.