Stillingen i Davis Cup opgøret mellem Danmark og Norge blev efter fredagens singler 1-1, og dermed er spændingen om det endelige udfald fortsat åbent

Frederik Løchte Nielsen lagde ud i suveræn stil i den anden af fredagens singler i Davis Cup opgøret mod Norge, og efter at have domineret duellerne sikrede han Danmark 1. sæt 6-2.

Nordmanden kom dog bedre med i 2. sæt, hvor han desuden brød Løchtes serv til Norsk 3-1 føring, som han holdt fast i til 4-2, hvor Løchte fik chancen for at bryde tilbage ved 0-40, men Durasovic afværgede alle 3 muligheder og bragte sig på 5-2, hvorefter han servede sættet hjem ved 5-3 og udlignede til 1-1 i sæt.

Frederik Løchte NIelsen, Kenneth Carlsen
All rights reserved Espen Hildrup 2016

I 3. sæt måtte Løchte afværge en enkelt breakbold efter en heldig Norsk netruller, men han holdt sin serv, hvorefter han brød Nordmandens serv til 3-1.
Løchte afværgede breakbold ved 4-2, hvorefter han sikrede sig sættet 6-2, da Durasovic trods 30-0 føring i egen serv, sluttede med en sjusket stopbold og derefter en dobbeltfejl til dansk 2-1 føring i sæt.

I 4. sæt blev Løchte brudt i det første serveparti, men han brød straks tilbage.
I resten af sættet måtte Løchte et par gange afværge breakbolde ved 15-40, og han måtte i det hele taget kæmpe mere for at holde sine servepartier, end det var tilfældet for Nordmanden.

Der blev dog ikke flere breaks i sættet, som derfor måtte afgøres i tiebreak, hvor Løchte for det meste var skiftevis 1 og 2 point bagud, hvilket også var tilfældet ved 4-5, hvor Nordmanden havde 2 server, men på den første lavede han en dobbeltfejl, så danskeren var helt tilbage i tiebreaken igen til 5-5.
På Nordmandens næste serv gav en vinder ny Norsk sætbold, hvor Løchte var presset i bund, men med et feberslag fik han presset Nordmanden til en fejl.

Sættet endte med dansk matchbold og egen serv, da Løchte ved 8-7 fik chancen for at lukke kampen, hvilket Durasovic bidrog til ved at slå bolden langt ud af banen, og dermed fik Danmark udlignet til 1-1 efter Løchtes sejr på 6-2, 3-6, 6-2, 7-6(7).

Viktor Durasovic, Frederik Løchte Nielsen
All rights reserved Espen Hildrup 2016

På det efterfølgende pressemøde, som blev livestreamet på Tennisavisens Facebook, fortæller Løchte om hans oplevelse af kampen