Davis Cup opgøret mellem Danmark og Finland 15-17. juli 2016 afvikles i Lyngby Idrætsby, hvor både Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard vil være på hjemmebane

Dansk Tennis Forbund har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at kampen i 2. runde i Group II Europe/Africa mellem Danmark og Finland afvikles indendørs i Lyngby Idrætsby på et hurtigt rødt Teraflex-underlag, som også blev benyttet, da Danmark forrige år i Kolding vandt oprykningsfinalen mod Moldova.

I modsætning til nedrykningskampen i Slagelse i efteråret, hvor Danmark tabte 2-3, samt 5-0 sejren i 1. runde kampen i Georgien tidligere på året, har Danmark i kampen mod Finland mulighed for at benytte Mikael Torpegaard, som i de førnævnte kampe ikke kunne få fri fra Ohio State University, hvor han i øjeblikket er helt urørlig.

Selvom den danske holdkaptajn naturligvis ikke på nuværende tidspunkt ønsker at løfte sløret for, hvem han vil udtage til holdet, vil det være svært at forestille sig, at Mikael Torpegaard ikke spiller single mod Finland, hvis der ikke kommer sygdom eller skader i vejen.

Som tidligere omtalt i Tennisavisen overtog Torpegaard 1. pladsen på college-ranglisten 21. april 2016, og siden da har han fortsat en ubrudt sejrsrække på yderligere fem 2-sæts sejre i træk, senest 7-6(1), 6-1 mod ranglistens no. 4 Aleks Vukic fra Illinois. I marts vandt han desuden 7-6(0), 6-1 over South Floridas Roberto Cid, som i sidste uge overtog 2. pladsen fra Dominik Koepfer, som havde siddet tungt på 1. pladsen, indtil den blev overtaget af danskeren.

Udover Torpegaards personlige succes går det også ganske godt for hans hold Buckeyes, som netop har vundet Big 10 Tournament titlen for 11. gang


Det er næppe helt tilfældigt, at arrangementet netop blev placeret i Lyngby, da både no. 1 og 2 på den danske rangliste, Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard repræsenterer Lyngby Tennisklub, hvilket giver ekstraordinær mulighed for at skabe lokal opmærksomhed omkring arrangementet, og med både Løchtes velkendte meritter og Torpegaards øjeblikkelige succes i USA vil det være nærliggende at antage, at der også kan skabes medie-interesse på landsplan, selvom der ganske vist ikke var den helt store medie-bevågenhed ved nedryknings-opgøret mod Sverige i Slagelse.

Det var der til gengæld, da Danmark forinden mødte de spanske verdens-stjerner i Odense, hvilket de danske spillere udmærket var klar over primært skyldes, at både Rafael Nadal og David Ferrer deltog.

Deltager Jarkko Nieminen for Finland?

For både medie-interessen og publikum må man næsten håbe, at Finland benytter det største finske tennis-navn Jarkko Nieminen, som sidste år indstillede karrieren på ATP-niveau, men efterfølgende har han fortsat repræsenteret Finland i Davis Cup, hvor han var med til at sikre sejren over Zimbabwe i 1. runde, hvor han vandt sin single 6-0, 6-0, 6-0 og han var med til at vinde doublen 6-1, 6-0, 6-1.

Derfor er det nærliggende at antage, at han også vil være med mod Danmark, hvor han har gode relationer, da han er medlem af KB, og mange danske, spillere har haft glæde af at benytte Jarkko Nieminen Tennis Academy (JNTA), som August Holmgren rejser med i øjeblikket.

Hvis man ser isoleret på de danske muligheder for at avancere til en oprykningskamp mod Letland eller Hviderusland, er chancen uden tvivl størst, hvis Nieminen ikke deltager, hvilket også var Kenneth Carlsens vurdering umiddelbart efter hjemkomsten fra Georgien. Danmark vil i så fald have rimelige chancer for sejr, da ingen af de finske spillere befinder sig blandt de 800 bedste på ATP-ranglisten.

Det er dog ikke nogen naturlov, at Nieminen uden videre vinder 2 singler, som formentlig bliver mod Torpegaard og Løchte. Sidstnævnte har ofte vist et højt topniveau, og Torpegaard viste i Odense, at han langt fra blev udraderet af Nadal, som han især i 1. sæt spillede helt op med, og hans præstationer i USA indikerer, at han kan spille på et niveau og med en selvtillid, som muligvis rækker mod den finske stjerne, som næppe er i samme kampform som dengang, han stadig var aktiv på ATP-touren.

Danmark ændrer formentlig ikke ved doublen, hvor Thomas Kromann og Frederik Løchte Nielsen i flere år har været garant for et højt stabilt niveau, og de vil også have en realistisk mulighed for at sikre en sejr i double, selvom Nieminen er med hos Finland.

August Holmgren, Christian Sigsgaard, Jarko Niemenen, Emilie Francati, Philip Ørnø
Foto: GTK – Jarkko Nieminen i Gentofte TK sammen med August Holmgren, Christian Sigsgaard, Emilie Francati, Philip Ørnø

Et kvalificeret gæt vil også være, at Kenneth Carlsen igen udtager Christian Sigsgaard, som hidtil har imponeret på Davis Cup holdet, da han pressede det svenske super-talent Mikael Ymer i 5 sæt og mod Georgien vandt over 1. singlen Nikoloz Basilashvili, der er no. 126 på ATP-ranglisten.

Det er dog fortsat et åbent spørgsmål, om Søren Hess-Olesen når at komme så godt i gang efter den lange skades-pause, at han vil være i tilstrækkelig kampform, så han kan kandidere til Davis Cup holdet mod Finland.
Undertegnede anser det for mest sandsynligt, at det bliver Torpegaard og Løchte, der indleder med singlerne og Løchte/Kromann i double, men kun tiden – og Kenneth Carlsen – kan svare på dette kort tid i forvejen.