Søren Hess-Olesen spillede lige op med den Norske favorit Casper Ruud, og han var tæt på at komme foran 5-4 i 3. sæt, inden Nordmanden fik kontrollen i 4. sæt

Inden starten på Davis Cup opgøret i Stavanger mellem Norge og Danmark var det på forhånd ventet, at den ny Norske tennisstjerne 18-årige Casper Ruud skulle vinde begge singler mod Danmark, hvilket kan være et ekstra pres for så ung en spiller.
Tennisavisens udsendte mødte inden kampen Christian Ruud, der er far til Casper og desuden Norges hidtil bedste spiller med en højeste rangering som no. 39.
Christian Ruud fortalte i interviewet herunder, at sønnen var helt indforstået med, at der var forventninger til ham

I fredagens første kamp mødte Casper Ruud den Danske 2. single Søren Hess-Olesen, som i sidste uge nåede semifinalen i en 15K turnering i Heraklion, hvor han både havde sendt 2. seedede og 5. seedede ud af turneringen, og han gik ind til kampen med både selvtillid og tro på, at han kunne besejre den Norske stjerne.

I det første parti var der flere lange dueller, inden bolden blev afgjort med fejl eller vinder. Efter 40-40 blev Søren brudt til Norsk 1-0 føring.
Begge holder herefter serv de næste partier, hvor der stadig er mange lange tempofyldte dueller.

Bortset fra et enkelt parti, hvor Ruud førte 40-0 efter 2 esser, var der tale om jævnbyrdige partier.
Ved 3-5 blev Søren dog brudt igen, bl.a. efter en dom, som Søren ikke var enig i, da han kom bagud 15-30.

Davis Cup mod Norge 2017
All rights reserved Espen Hildrup 2016

I 2. sæt blev Søren brudt i sit første serveparti, men han fik udlignet til 2-2, og begge holdt derefter serv de næste partier.
Ved 4-5 havde Ruud 2 sætbolde, men Søren afværgede begge, og i stedet blev Nordmanden selv brudt til 5-6.
Trods 0-30 holdt Søren hovedet koldt og servede sættet hjem 7-5.

I starten af 3. sæt havde Ruud flere break-muligheder, som ikke blev udnyttet.
Det samme var tilfældet, da Søren servede ved 1-2, og han måtte også redde break-bolde senere i sættet.
Søren havde dog selv muligheden for et afgørende break ved 4-4, men en longline baghånd blev en anelse for bred, og Ruud bragte sig foran 5-4, og han havde desuden sætbold i det næste parti.
Ved 5-6 kom Søren bagud 0-40, og på den 2. break-mulighed bragte Ruud Norge foran 2-1 med en longline vinder fra forhånden til 7-5.

Casper Ruud
All rights reserved Espen Hildrup 2016

I 4. sæt fulgte Søren med i starten, indtil han blev brudt til 2-4 i et parti, hvor han havde ført 40-15, men en dobbeltfejl ved 40-40 gav Norsk break-mulighed, som straks blev udnyttet, og dermed var Casper Ruud for alvor på sejrskurs.
I Sørens næste serveparti kom han bagud 0-40, og selvom han afværgede den første matchbold med en servevinder, lukkede Nordmanden kampen med en returvinder til 6-3, 5-7, 7-5, 6-2 og dermed 1-0 til Norge.

Efter kampen blev afviklet pressemøde, hvor Tennisavisens udsendte først havde en kort snak med den Norske vinder Casper Ruud

Bagefter satte Søren Hess-Olesen ord på sin indsats mod den Norske favorit

 

Forrige artikelWTA Charleston: Wozniacki i kvartfinalen efter lang dag
Næste artikelDavis Cup: Løchte sørgede for at spændingen er intakt efter sejr over Durasovic
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.