Mikael Torpegaard sikrede sig finaleplads med æg i 3. sæt. Christian Sigsgaard stoppet i consolation semifinale. Johannes Ingildsen i consolation double finale

I semifinalen ved National Indoor Intercollegiate Championships levede den 1. seedede danske favorit Mikael Torpegaard helt op til forventningerne og spillede sig videre til finalen.

I modsætning til de tidligere kampe, hvor modstanderne højst vandt 3-4 partier i kampene, måtte danskeren bruge 3 sæt mod den 4. seedede portugiser Nino Borges fra Mississippi.
Torpegaard vandt planmæssigt 6-4 i 1. sæt, hvor danskeren sættet igennem havde teten, men det lykkedes for Borges at tvinge kampen i 3 sæt, da han vandt 2. sæt 8-6 i tiebreak.

I 3. sæt efterlod danskeren dog ikke tvivl om udfaldet, og med cifrene 6-4, 6-7(6), 6-0 sikrede han sig plads i finalen, hvor han søndag ved 16-tiden møder 7. seedede Michael Redlicki (Arkansas), som vandt den anden semifinale 7-6(1), 7-6(4) over Chris Eubanks (Giorgia Tech).’

Christian Sigsgaard, der fredag spillede sig videre i consolation, mødte i kvartfinalen Alfredo Perez (Florida), som var seedet 5 i turneringen.
Sigsgaard brød modstanderens serv til 3-1 og begge holdt serv, indtil danskeren kunne serve for sættet, men det lykkedes for Perez at bryde tilbage og fremtvinge en meget tæt tiebreak, som Sigsgaard vandt 8-6, da et lob fra modstanderen under højlydte protester blev dømt ude på sætbolden.

I 2. sæt holdt begge serv indtil stillingen var 4-3 til Sigsgaard. Perez havde indtil da kun afgivet et enkelt point i sine første 3 servepartier, men efter et par fejl fremprovokeret af danskeren var stillingen pludselig 0-40, og på den 2. break-mulighed bragte Sigsgaard sig på 5-3, og han afsluttede derefter sit næste serveparti med en servevinder, som sikrede ham sejren 7-6(6), 6-3.

Senere lørdag mødte Sigsgaard i semifinalen Tom Fawcett (Stanford), og her blev 1. sæt igen afgjort i tiebreak, som Fawcett vandt 7-1.
Sigsgaard tog sig af 2. sæt 6-2, men i 3. sæt sluttede turneringen for danskeren, som tabte kampen 6-7(1), 6-2, 3-6.

Fawcett møder i consolation finalen kl. 1500 Nicolas Alvarez (Duke), som i semifinalen vandt 6-1, 6-1 over Strong Kirchheimer (Northwestern).

Sigsgaard betegnede det som en god sejr i den første kamp, og han havde denne kommentar til Tennisavisen om hans deltagelse i consolation:
“Det er gode kampe, selvom der er “taberrunde”, så det er god mulighed for at prøve nogle andre ting, nu når kampene ikke har den helt store betydning”.


Alfredo Perez og Johannes Ingildsen, der som tidligere omtalt tabte i 1. runde i double, efter at de havde haft matchbold i 2. sæt, fik en ny chance i 2nd Rnd Doubles Consolation, hvor de fredag aften vandt 6-4, 7-6(5) over Tommy Bennett og David Warren (Rice), som var seedet 3 i turneringen.

Lørdag mødte de semifinalen Jordan Cox og Kevin Konfederak (Georgia Gwinnett), og selvom Joe og Perez ikke spillede deres bedste, fik de alligevel vendt kampen til deres egen fordel med sejr 2-6, 6-3, [10-4].

Søndag kl. 1500 møder de i Consolation finalen det 4. seedede par Julian Cash og Arjun Kadhe (Oklahoma State), som efter en uhyre tæt afgørelse vandt 4-6, 6-3, [13-11] i semifinalen

 


Tennisavisen har i omtalerne fra turneringen undladt at omtale kvindernes kampe.
På finaledagen nævnes dog, at sidste års vinder i damesingle, Francesca Di Lorenzo, der ligesom Mikael Torpegaard er seedet 1 og spiller for Ohio State, igen er fremme i finalen, hvor hun kl. 1500 møder 4. seedede Hayley Carter fra North Carolina, hvor hun er team-kammerat med Amalie Davidsen, og hvor Simon Friis Søndergaard indgår i truppen hos herrerne.

 

Der er links til livstream, livescore, lodtrækning mv. på http://www.itatennis.com/Events/ITANationalChampionships/USTA_ITA_National_Indoor_Intercollegiate_Championships.htm

Forrige artikelITF Oslo: Hollands sejr i double-finale mod Karen og slovakisk makker
Næste artikelITF Oslo: Casper Ruud trak fuldt hus i 10K finale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.