Lodtrækningen til USTA/ITA National Indoor Intercollegiate Championships blev med danske øjne det værst tænkelige, da Mikael Torpegaard og Christian Sigsgaard mødes i 1. runde

Undertegnede har i løbet af tirsdagen flere gange checket, om spilleprogrammet for 2016 USTA/ITA National Indoor Intercollegiate Championships, som afvikles hos the USTA Billie Jean King National Tennis Center i New Yourk City, var offentliggjort, da både Mikael Torpegaard og Christian Sigsgaard deltager i single, og i double deltager Johannes Ingildsen sammen med Alfredo Perez, hvilket de kvalificerede sig til, da de forleden vandt double-rækken ved 2016 Southern Intercollegiate Championships.

College Tennis: Double-titel til Joe Ingildsen ved regionalt mesterskab

Både Mikael Torpegaard og Christian Sigsgaard havde kvalificeret sig til turneringen, da begge mindst havde nået kvartfinalen ved Saint Francis Health System ITA Men’s All-American Championships for 3-4 uger siden.

Da Torpegaard er no. 1 på college-ranglisten bliver han naturligvis seedet 1 i turneringen, hvorimod Sigsgaard som nystartet på college ikke er rangeret.
Han viste dog ved førnævnte turnering, at han sagtens kan gøre sig gældende mod de bedste, idet han nåede helt frem til semifinalen, hvor hans kræfter simpelt hen slap op efter 12 kampe på 9 dage.

Derfor er Sigsgaard uden tvivl den spiller, som alle de seedede håber på at undgå i lodtrækningen, og minsandten om ikke han lige nøjagtig rammer ned og møder sin landsmand Mikael Torpegaard i 1. runde (R32).
Set på afstand med nationale danske briller kan man næppe forestille sig en mere uheldig lodtrækning.

Mikael Torpegaard
Foto: OSU Athletics – Mikael Torpegaard

På papiret er der ikke tvivl om, at Torpegaard må påtage sig favoritværdigheden i dette indbyrdes møde, som finder sted på torsdag kl. 1230, hvilket er 1830 dansk tid, men Sigsgaard har tidligere vist, at han kan være med på et højt plan, hvilket bl.a. var tilfældet, da han i Davis Cup mod Georgien vandt over Nikoloz Basilashvili, der på den seneste rangliste er no. 101, og Sigsgaard har måske fået styrket sin selvtillid yderligere, da han i sidste uge blev opmærksom på, at Basilashvili vandt 7-5 i 3. sæt over selveste Tomas Berdych (CZE).

Kampen kan formentlig følges på FloTennis.com, hvilket dog kræver et abonnement, der koster $20/md. eller $150/år.

Johannes Ingildsen og hans makker Alfredo Perez er oversiddere i 1. runde af doublen, hvor der er 20 deltagere, og det samme er deres modstandere i 1/8-finalen, hvor de fredag kl. 2145cet møder Arthur Rinderknech og Max Lunkin fra Texas A&M.

Alfredo Perez er seedet 5 i single, og hvis han lever op til seedningen, kan han i kvartfinalen møde en af danskerne, hvis vinderen af det danske opgør også vinder i 2. runde mod enten Ryan Peniston (Memphis) eller JC Aragone (Virginia).

Der er links til lodtrækning mv. på http://www.itatennis.com/Events/ITANationalChampionships/USTA_ITA_National_Indoor_Intercollegiate_Championships.htm

Billedet herover viser Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen ved Copenhagen Winter Cup 2015.