De fire spillere fra Wimbledon herredoublefinalen 2012 er spredt fra alle vinde. Tre af dem spiller fortsat double på højeste niveau, mens danske Frederik Løchte Nielsen i en ekstrem grad lever livet som professionel tennisspiller.

Han kunne nærmest træde på tværs af banen med lukkede øjne. Senere har han forklaret, hvordan han inde i hovedet allerede havde spillet matchbolden flere gange. Først serven så returneringen og så rykket fra danskeren på tværs til at gøre den sensationelle sommer helt perfekt. Den sommeraften i juli 2012 vil for altid stå printet ind i nethinderne på tenniselskere som aftenen, hvor kærligheden til sporten og dens historie sejrede over alt andet.

Ude i spillerboksen sad de to ældste generationer i den legendariske Nielsen-familie. Far Christian-Kurt og farmor Helle Nielsen har været flittige gæster, når søn og barnebarn har spillet på dansk grund. Denne gang var dog helt speciel, da det endelig lykkedes, via et Wild Card, at få lov at betræde de legendariske grønne græsbaner på Wimbledon i London. De selvsamme baner, hvor Frederiks farfar, Kurt Nielsen, i 1950´erne to gange nåede finalen i herresingle. Kurt var en af dem, der fulgte barnebarnets karriere tættest, desværre nåede han ikke at opleve Frederiks triumf i Wimbledons herredouble anno 2012 på stadion. Men mon ikke han fulgte med fra himlen.

For mange ville en sådan triumf betyde, at en satsning på double ville vente forude, da rangeringen gjorde danskeren i stand til at træde direkte ind i alle de største turneringer. Den mulighed benyttede Løchte Nielsen sig af, men ikke som sådan for at gøre en karriere ud af det, han ønskede fortsat også at spille mindre turneringer i single. Mere som en måde at opleve stemningen, få oplevelser og ikke mindst møde nye mennesker. Præmiepenge, prestige og point har aldrig tændt den nu 31-årige Frederik Løcthe Nielsen. Det har oplevelser, udvikling og historien.

Netop historien om et uforglemmeligt eventyr kan publikum i Herning for en stund for oplevet igen, når de fire spillere fra den magiske aften i 2012 for første gang siden finalen står på samme tennisbane. Jonathan Marray står side om side med Frederik Løchte Nielsen, når Horia Tecau fra Rumænien og Robert Lindstedt fra Sverige vil jagte revanche for nederlaget. Det gjorde ekstra ondt på de tabende finalister, det var nemlig tredje år i træk de tabte finalen på Wimbledons Center Court. En lille personlig oprejsning kom for Robert Lindstedt i januar, da han med en polsk makker ved sin side vandt Australian Open i herredouble. Men tag ikke fejl, svenskeren kommer ikke til at uddele gaver ved Wimbledon-revanchen i Boxen.

Program for Champions Battle onsdag d. 19. november

Kl. 17.30 Dørene til Jyske Bank Boxen åbner


Kl. 19.00 Wimbledon Finalen i herredouble 2012 – Revanche

Kl. 21.00 Serena Williams vs. Ana Ivanovic

Billetsalg

Køb din billet via Billetnet

Forrige artikelATP Challenger Champaign: Svær opgave for Frederik
Næste artikelTwitter: US Open vinder Samantha Stosur skadet
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.