I de 2 første kampe vandt Holger Rune overbevisende i 1. sæt, hvorimod der i 2. sæt i begge tilfælde blev brug for at steppe op på "big points"

Inden 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune rejser til New York, hvor han fra tirsdag i næste uge skal forsøge at kvalificere sig til US Open, forsøger han at følge op på sidste uges ATP Challenger 90 titel, når han i denne uge deltager i ATP Challenger 80 turneringen Internazionali di Tennis Verona i Italien.

Blot 2 dage efter finalen i San Marino var Holger på banen i Verona til sin første kamp, som blev afviklet tirsdag aften kl. 21 på Campo Centrale, hvor der var udsolgt, og arrangørerne gjorde meget ud af at skabe en festlig ramme med musik og lysshow ved spillernes ankomst og i pauserne ved sidebytte.

Holgers modstander i 1. runde var 32-årige no. 347 Matija Pecotic (CRO), der kom bagud 0-30 i egen serv i kampens første parti, og selvom han fik udlignet efter to danske bolde i nettet, blev han alligevel brudt fra start, og han blev brudt igen til 1-4 i et serveparti, hvor han både indhentede 0-40 og derefter havde 3 muligheder for at holde serven, inden Holger udnyttede sin 5. break-mulighed i partiet.
Da Holger til gengæld vandt alle sine servepartier uden problemer, vandt han sættet stensikkert 6-2.

I 2. sæt var der væsentlig større jævnbyrdighed, men Holger havde dog en break-mulighed ved 2-2, og ved 4-4 havde han yderligere 2 muligheder for at bryde kroatens serv, men alle mulighederne blev afværget, og i stedet kom Holger under pres, da Pecotic ved 4-5 havde 2 sætbolde ved 15-40, men Holger skærpede koncentrationen og afværgede begge muligheder og udlignede til 5-5.
Begge holdt derefter serv, og i den afsluttende tiebreak indledte Holger med et mini-break, som han holdt fast i frem til 5-2, hvor Holger med et passer-slag i en presset situation sikrede endnu et mini-break og dermed 4 matchbolde, og med en servevinder på den 2. matchbold sikrede Holger sejren 6-2, 7-6(3).

Kampen kan genses herunder.

Selvom næste kamp allerede skulle spilles næste dag kl. 15, var der dog tid til ovenstående opslag på Instagram, hvor Holger nærmer sig 60.000 følgere.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

I onsdagens 1/8-finale mødte Holger den 20-årige venstrehåndsspiller, no. 342 Matheus Pucinelli De Almeida (BRA), som blev presset til en kort bold, da Holger havde kampens første break-mulighed, men chancen blev forpasset, da Holger sendte bolden udenfor banen.
I stedet Holger selv brudt til 1-2, da han ikke udnyttede en fordel ved 40-30, hvor han nåede frem til en brasiliansk stopbold, som han havde en stor mulighed for at lægge på tværs, men den havnede i nettet, hvorefter Holger selv blev brudt til 1-2.

Det blev dog de eneste 2 partier, som brasilianeren vandt i 1. sæt, idet han i begge de 2 efterfølgende partier blot vandt et enkelt point, hvorefter Holger vandt i de sidste 3 partier rent og sikrede sættet 6-2.

I det første parti i 2. sæt kom Holger bagud 15-40, men han afværgede dog begge break-muligheder, hvorefter Holger – bogstavelig talt – “tabte kasketten”, da han løb frem til en stopbold med kasketten i venstre hånd.
Hverken dommer eller den tilkaldte referee gav efter en længere diskussion Holger medhold i, at episoden opfattes som en “hindrance” (hindring), da Holger selv stoppede spillet, som dommeren formentlig havde stoppet, hvis bolden fortsat var i spil.
I stedet havde brasilianeren en ny break-mulighed, men da spillet omsider blev genoptaget, afværgede Holger muligheden, han vandt derefter partiet til 1-0.

De Almeida holdt derefter sit serveparti rent, og han var langt bedre med i kampen, mens Holger til gengæld fik meget få 1. server i spil, og han måtte 4 gange afværge brasilianske break-muligheder, inden han holdt serv til 2-1, og han afværgede endnu en break-mulighed, da han i sit næste serveparti bragte sig foran 3-2, hvorimod De Almeida udlignede til 3-3 uden at være i problemer i sit serveparti.

Herefter fulgte et dansk serveparti, hvor brasilianeren blot vandt en enkelt bold til 30-15, hvilket blev den sidste vundne brasilianske bold i kampen, idet Holger derefter vandt de næste 10 point, og han vandt dermed 6-2, 6-3 i en kamp, hvor Holger igen demonstrerede sin evne til at løfte spillet, når der er allermest brug for det.

Kampen kan genses herunder.

Efterfølgende betegnede Holger i et opslag på Instagram (herover) kampen som en “Solid match”, og han tilføjede “Quarterfinals tomorrow”, hvilket fremkaldte undren hos en følger, der spurgte, om kvartfinalen ikke er på fredag, men i denne turnering er finalen allerede på lørdag.

Hvis Holger når finalen, får han derved en ekstra dag, inden kvalifikationen til US Open starter på tirsdag.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Modstanderen i kvartfinalen findes først efter kl. 21 onsdag aften i opgøret mellem 28-årige no. 267 Riccardo Bonadio (ITA) og 26-årige no. 329 Nerman Fatic (BIH), der er videre fra kvalifikationen.
Kvartfinalen spilles torsdag som den sidste kamp – tidligst kl. 2100 – på Campo Centrale.

I en eventuel semifinale fredag kan Holger møde 1. seedede 24-årige no. 110 Carlos Taberner (ESP) eller 6. seedede 24-årige no. 246 Maxime Janvier (FRA).

Forrige artikelHotel Skansen i Båstad: Tennis og wellness for livsnydere
Næste artikelDH slutspil: HRT og Gentofte er favoritter
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.