Da Frederik Løchte Nielsen i sidste uge mødte ranglistens no. 88 Hyeon Chung (KOR) fik han – som omtalt Busan Challenger: Chung for tung modstander for Løchte – en tennis-lektion af den formstærke koreaner, som vandt 6-0, 6-1 i kvartfinalen i Busan, Sydkorea.

Torsdag morgen kl. 06 dansk tid mødte Frederik igen sydkoreaneren i 2. runde ved ATP Challenger i Seoul, og et godt stykke inde i 1. sæt lignede det en gentagelse, da Frederik tabte begge sine egne servepartier, og bagud 0-4 0-40 i det næste tydede alt på, at Frederik igen måtte indkassere et æg i 1. sæt..

Med nogle velplacerede server og stabilt grundspil fik Frederik fremprovokeret en række fejl, og derved lykkedes det afværge et nyt æg fra sydkoreaneren, som indtil da havde spillet med stor autoritet og selvtillid efter 11 sejre på stribe.
Dette parti blev indledningen på et imponerende comeback, hvor Frederik fik rystet sin modstander, da han med varieret spil – herunder et par veludførte stopbolde – brød modstanderens rytme, og det lykkedes derved at bryde dennes serv, hvorefter han holdt sin egen til stillingen 3-4.

I det næste parti var Frederik tæt på at komme helt tilbage, da han ved 30-30 havde mulighed for at skaffe ny break-mulighed på en kort returnering til forhånden, men til stor ærgrelse og irritation for Frederik selv, slog han den direkte i nettet, hvorefter han slog den næste serveretur direkte i bunden af nettet.

Frederik fik med nogle gode server reduceret til 4-5, og i Chungs næste serveparti førte Frederik 30-15 efter en skarp returnering, som blev fulgt op og afgjort ved nettet, men herefter satte Chung flere velplacerede 1. server, så Frederik – trods udligning ved 40-40 – ikke kunne forhindre, at sættet endte 6-4.

Frederik fik en god start på 2. sæt, da han indledte med at holde sin serv ved 40-15, men han kunne herefter ikke holde samme høje niveau og sikkerhed som under comeback-perioden, og Chung genvandt kontrollen over kampen, som han kørte sikkert hjem til sejr 6-4, 6-1.

Forrige artikelElitedivisionen damer optakt 2
Næste artikelTennisbegivenhed: Mere international tennis på vej til Danmark
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.