En 14-12 tiebreak i første kamp var eneste større udfordring for Holger Rune på vejen mod kvartfinalen

Hardcourt sæsonen fik en brat ende for 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune, da han blev tvunget til at opgive at fortsætte efter et enkelt sæt i kvalifikationen til ATP 1000 i Miami, hvor ryggen havde sat sig.

Masters Miami: Låst ryg tvang Holger Rune til at opgive efter 1 sæt i kvalifikation

Desuden måtte Holger opgive sin Plan B, som i tilfælde af tidlig exit i Miami var at indlede den europæiske grussæson ved ATP Challenger 125 AnyTech365 Andalucia Open i Marbella.
Der har været forskellige bud på, om årsagen til rygproblemerne skyldes en nerve eller muskulaturen, men team’et har allieret sig med en behandler, som holder problemerne i ave, og der tages stilling fra dag til dag, hvorvidt Holger spiller næste kamp ved denne uges ATP Challenger 80 i Sanremo.

I den første kamp i mandags mødte Holger ranglistens no. 362 Evgeny Tyurnev, som Holger for 2 år siden i semifinalen ved en M15 turnering i Antalya havde stort besvær med, inden Holger trak det længste strå i 2 tiebreaks der endte 9-7 og 11-9.

Kampen i Sanremo tydede ikke på, at der skulle opstå samme spænding igen, da Holger havde sikret sig 1. sæt 6-3.
Desuden havde Holger god kontrol over sine servepartier, hvor han havde fornuftige procenter vundne point bag både 1. og 2. serv.
Til gengæld fik Holger ikke lagt tilstrækkeligt pres på modstanderens serv, hvor han for ofte lod sig presse tilbage, så han sjældent fik overtaget, og når der opstod break-mulighed, fik Holger ikke lagt tilstrækkeligt pres på Tyurnev, der derved fulgte med til 6-6, så sættet blev afgjort i tiebreak-gyser med flere sætbolde til begge, inden Holger sikrede sejren 6-3, 7-6(14).

I 1/8-finalen havde Holger endnu bedre kontrol over sine egne servepartier, da han fredag mødte no. 260 Nerman Fatic (BIH), der aldrig var tæt på at true Holger i egne servepartier. hvorimod Holger ved at sætte tempo i et par af modstanderens servepartier i begge sæt kunne sikre de nødvendige breaks, som resulterede i en sikker sejr 6-3, 6-2 efter “en dag på kontoret”.

Inden den seneste opdatering af entry-listen for næste uges største ATP 1000 Masters turnering i Monte Carlo, var Holger no. 6 på Alternate-listen til kvalifikationen, men efter en række afbud er Holger nu direkte inde i kvalifikationen, som starter på lørdag.

Derved kan opstå den situation, at Holger både skal spille finale i Sanremo, hvis han kvalificerer sig dertil, og senere samme dag 1. kvalrunde i Monte Carlo, hvilket ikke er umuligt, da afstanden kun er ca. 40 kilometer.

Spørgsmålet er dog, om Holger bør prioritere behandlinger, så ryggen bliver helt klar til Monte Carlo, selvom Holger formentlig også kan vinde den næste kamp torsdag ca. 1330 mod no. 532 Matteo Gigante ITA, som Holger vandt stensikkert 6-1, 6-1 over i 1. runde ved førnævnte M15 turnering i Antalya i 2020.

Forrige artikelHvem løber afsted med guldet til Indendørs Senior DM 2022
Næste artikelThe Final One: Danmark sagde farvel til deres tennis-darling
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.