Efter en usikker start fik Holger Rune kontrol over sit spil med både tempo og tålmodighed, som sikrede ham videre til 1/8-finalen mod 3. seedet tysker

Efter forrige uges ankelskade er 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune atter klar til at forfølge de erklærede mål for sæsonen, som både er at vinde sin første ATP Challenger titel og slutte året i top 100.

Det første mål kan i princippet indfries allerede i denne uge, hvor Holger deltager i Oeiras Open, som er en ATP Challenger i Portugal med præmiesum på €31.440.
Da de fleste spillere i intervallet 100-240 – heriblandt Mikael Torpegaard – i denne uge deltager i kvalifikationen til French Open, rakte Holgers rangering som no. 314 ved tilmeldingen for en sjælden gangs skyld til at få direkte adgang til hovedturneringen.

Rangeringen rakte dog ikke til at blive seedet, hvilket heller ikke var tilfældet for hans modstander i 1. runde, 24-årige Tim Van Rijthoven, der er no. 303 på ranglisten.
Hollænderen kom bedst fra start, idet han allerede i Holgers første serveparti havde 3 break-muligheder, som Holger ganske vist afværgede, men efter at hollænderen holdt sin serv rent, fik Holger igen problemer ved 15-40 i sit næste serveparti, hvilket Van Rijthoven denne gang udnyttede, og han bragte sig efterfølgende foran 3-1 efter 40-15 i egen serv.

Medvirkende til den dårlige start var, at Holger endnu ikke havde fundet sikkerheden i sit spil med en række tidligere fejl i duellerne til følge, og han skabte nye problemer for sig selv, da han sendte et lob for langt efter en stopbold, som Van Rijthoven nåede frem til, og derved havde han 2 break-muligheder til endnu et break.
Holger afværgede dog den første mulighed ved at presse hollænderen til en fejl, og i den næste duel bevarede Holger både tempo og tålmodighed, indtil en hollandsk fejl afgjorde point’et,

Oeiras 4 2021
ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis – Holger Vitus Nødskov Rune

I stedet holdt Holger serv, da han igen pressede hollænderen til en fejl, men Van Rijthoven havde derefter mulighed for at bevare forspringet, da en servereturnering blev for lang og gav hollandsk 40-15 føring, men en fejl ved nettet og en ren dansk vinder på næste servereturnering bragte balance i partiet, hvor Holger senere udnyttede sin første break-mulighed efter hollandsk fejl på 2. bolden og endnu en fejl fremkaldt af en dyb slice fra Holger.

Dermed havde Holger udlignet til 3-3, og den større disciplin end i kampens start tegnede godt for fortsættelsen, selvom Holger i sit efterfølgende serveparti kom bagud 0-30 efter en dobbeltfejl, men et servees banede vejen for, at Holger kom tilbage i partiet, hvor endnu et es efterfulgt af point direkte på serven betød 4-3 til Holger, som derefter øgede presset i hollænderens serv med en aggressiv retur og en fremprovokeret fejl til 0-30.
En hollandsk baghånd i nettet til 15-40 gav danske break-muligheder, hvoraf den første blev afværget med et es, men en hollandsk mulighed for en cross vinder med forhånden blev læst af Holger, der med et passerslag sikrede et afgørende break til 5-3, og han servede derefter sikkert 1. sæt hjem 6-3.

Oeiras 4 2021
ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis – Holger Vitus Nødskov Rune

I 2. sæt bevarede Holger både tempo og tålmodighed i spillet, hvilket gav pote i Van Rijthovens serveparti ved 1-1, hvor en længere duel slutter med hollandsk fejl til 0-30, og de 2 næste point blev afgjort efter fremprovokerede fejl på velplacerede dybe danske returneringer til et rent break, som fremkaldte hollandske frustrationer.

Van Rijthoven fik dog chancen for at komme tilbage i sættet, da Holger efter en større fejl fra forhånden på en kort bold kom bagud 15-40 i egen serv, men igen blev tålmodighed ved næste point belønnet, hvorefter Holger fangede hollænderen med en velplaceret stopbold og afværgede den næste break-mulighed, og han bevarede derved forspringet, da han således holdt serv til 4-2.Oeiras 4 2021

ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis – Holger Vitus Nødskov Rune

I stedet fik Holger muligheden for endnu et break, da Van Rijthoven kom bagud 0-40, men chancen blev ikke udnyttet, og i stedet kom Holger selv bagud 15-40 i sit næste serveparti, da usikkerhed midlertidig sneg sig ind i spillet, men Holger genfandt dog disciplinen og holdt derved alligevel serven til 5-3.

Hollænderen satte derefter en 40-0 føring overstyr, da han servede for at blive i kampen, og Holger havde desuden en enkelt matchbold, inden Van Rijthoven efter yderligere 3 fordele bevarede kontakten ved 4-5.
Holger kom derefter en smule under pres ved både 0-15 og dobbeltfejl til 15-30, da han servede for kampen, men han holdt hovedet koldt i og bevarede tålmodigheden i de næste 2 dueller, som begge endte med hollandske fej, og på den efterfølgende matchbold blev sejren sikret efter fejl på servereturneringen, hvorved Holger vandt 6-3, 6-4.

Kampen kan genses herunder

På et efterfølgende pressemøde svarede Holger beredvilligt på en række spørgsmål om han karrieremål, og han foreslog selv at en titel i Oieres kunne være en god anledning til at indfri målet om at vinde den første ATP Challenger.
Desuden svarede han på spørgsmål om forskellen på junior og professionel tennis, hvor der skal arbejdes væsentlig mere for at vinde point, og der blev spurgt til interessen i Danmark på baggrund af både Caroline Wozniacki og nu både Clara Tauson og Holger.
Holger fremhævede bl.a. at håndbold har stor interesse herhjemme med et verdensnavn som Mikkel Hansen.

 

I 1/8-finalen møder Holger 3. seedede no. 269 Julian Lenz (GER), der i 1. runde vandt overbevisende 6-4, 6-0 over no. 351 Corentin Denolly (FRA).
Den 28-årige tysker havde forinden tabt 5 kampe i træk i på Challenger touren.

Forrige artikelSolskin og god tennis over B 93
Næste artikelUTR PRO TENNIS TOUR: Regnen forstyrrede
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.