Tydeligvis påvirket af den kørende shitstorm var Holger Rune langt under sit niveau, men i den afgørende fase af kampen sikrede vinderindstinktet alligevel sejren over ranglistens no. 703

Siden 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune i semifinalen ved ATP Challenger Biella 7 i Italien i frustration fremsatte nogle yderst uacceptable kommentarer, som efterfølgende er gengivet adskillige gange i medierne, har han både i kommentarspor på sociale medier og direkte beskeder oplevet en sand shitstorm, som ikke er aftaget, selvom han efterfølgende har undskyldt episoden.

Flere medier har belyst episoden fra forskellige vinkler med kommentarer fra eksperter, som har en holdning hertil eller forsøger at vurdere, hvilke konsekvenser det kan eller bør medføre, og ATP vil tage stilling til episoden.
En ekspert i økonomi har udtrykt overraskelse, hvis Nike fortsat vil støtte Holger, men ifølge Holgers agent, som har været i kontakt med Nike, bliver det ikke tilfældet, og det tilføjes:
Holger said what he had to say. He apologized and now we are going to focus on his player development and keep the hard work that has paid off since the beginning of the season“.

Hele virakken har tydeligvis påvirket Holger, der udover kommentarerne på sociale medier også modtager et stort antal hadefulde beskeder, hvilket skinnede igennem dagen efter i finalen mod Marco Trungelliti (ARG), hvor Holger var kæmpe favorit hos bookmakerne, både fordi han tidligere havde besejret argentineren og efterfølgende gjort markante fremskridt i sin udvikling.
Alligevel var Holger på nederlagets rand, og kun hans vinderinstinkt og sejrsvilje førte til sejren, som sikrede hans første ATP Challenger titel.

Challenger Biella 7: Holger Rune indfrier delmål for sæsonen med første ATP Challenger titel

Denne bedrift og milepæl i karrieren har fyldt meget lidt i medierne sammenlignet med førnævnte episode, og det var endnu tydligere, at det påvirkede koncentrationen, da Holger i 1. runde ved denne uges ATP Challenger i Lyon mødte 19-årige Titouan Droguet (FRA), der er no. 703 på ATP-ranglisten.

Det generelle niveau i professionel tennis er dog så højt, at spillere i top 300 ikke automatisk altid vinder over væsentligt lavere rangerede, hvis der ikke leveres en rimelig koncentreret indsats, og i store perioder af kampen manglede Holger den nødvendige fokus på opgaven, hvilket formentlig i høj grad må tilskrives, at hovedet i forvejen var fyldt med tanker på grund af den shitstorm, som han var havnet i.

Alligevel lykkedes det for Holger at vinde 1. sæt, der blev afgjort i tiebreak, som Holger vandt 7-3, men forinden havde han haft 5 break-muligheder, som alle blev afværget, mens Holger selv afværgede en enkelt.

I 2. sæt var Holgers endnu mere præget af mangel på koncentration, hvilket førte til bunkevis af fejl, og hele 3 gange blev serven brudt, hvorved Droguet vandt sættet 6-1.

I franskmandens 2 første servepartier i 3. sæt vandt Holger blot en enkelt bold, men til gengæld bevarede han fokus i sine egne servepartier, som begge blev vundet fra 40-15.
Da Droguet servede ved stillingen 2-2, fulgte Holger med til 40-40, hvor en direkte vinder på servereturneringen betød den første break-mulighed i sættet, og i en efterfølgende længere slagudveksling bevarede Holger initiativet med konstant pres mod franskmandens baghånd, indtil han skiftede retning og lagde en stopbold modsat, og selvom Droguet nåede frem og lagde bolden cross med forhånden, var Holger forberedt og lagde bolden forbi langs linjen, hvorved han sikrede et afgørende break, som blev udbygget med endnu et serveparti fra 40-15 til 4-2.

Holger vandt derefter det første point i franskmandens serv, da han nåede tilbage efter et lob og med en “tweener” pressede Droguet til en defensiv flugtning, som Holger derefter nåede frem til og afgjorde pointet.
Senere i samme parti havde Holger en enkelt break-mulighed for at udbygge forspringet, men en longline forhånd blev for bred, og statistikken viste, at Droguet havde afværget 10 break-muligheder i kampen.
Efter et rent dansk serveparti og et efterfølgende fransk ved 40-15, kunne Holger ved 5-4 serve for kampen, og selvom han var bagud 0-30, vandt han derefter de næste 4 point og sikrede sejren 7-6(3), 1-6, 6-4.

Holger spillede langt fra sin bedste kamp, men sejren var til gengæld endnu et eksempel på den mentale styrke og vinderinstinkt, som kan bane vejen for den videre færd mod top 100, som er et af de store mål for sæsonen.

Kampen kan genses herunder

I 1/8-finalen møder Holger den 37-årige tidligere top 10 spiller no. 99 Fernando Verdasco (ESP), der formentlig er godt tilfreds med en hviledag, inden kampen spilles torsdag, idet han måtte tilbringe 3 tim. 13 min. på banen, inden den 2. seedede spanier havde vundet 6-7(5), 7-6(3), 7-5 over no. 143 Sumit Nagal (IND).

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune og Fernando Verdasco – Australian Open 2019
Forrige artikelSpændende opgør i herrernes DH
Næste artikelVirum overraskede mod Lyngby
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.