Frederik Løchte Nielsen vandt søndag den tredje double-titel i 5 Challenger turneringer sammen med Johan Brunstrom, som gerne vil være fast makker med danskeren

Efter sejren ved Wimbledon 2012 sammen med Jonathan Marray er Frederik Løchte Nielsen gentagne gange blevet opfordret til at satse på double, hvor han har bevist, at han er på niveau med de bedste i Verden og har opnået mange titler, mens han i single har væsentlig mere beskedne resultater.

Løchte har ganske vist vundet flere titler på Futures niveau, men han har fortsat ikke vundet en ATP single-titel – heller ikke på challenger, hvor han dog har været i 3 finaler
2008 Doublin
2010 Loughborough
2014 Champaign

Sidstnævnte finale var for præcis 1 år siden, hvor Løchte var inde i en periode, hvor hans spil af en konkurrent blev betegnet som “ridiculously good”.

I de seneste måneder har Løchte deltaget i en lang række Challengers i USA, hvor det resultatmæssige udbyttet sjældent har rakt længere end til 1. runde i hovedturneringen, og flere gange er han desuden slået ud allerede i kvalifikationen.

Til gengæld klarer Løchte sig fortsat fortrinligt i double, hvor han i de seneste 5 turneringer har spillet sammen med svenske Johan Brunstrom, og søndag vandt de for tredje gang af fem mulige titlen, da de i finalen vandt 6-1, 6-2 over Sekou Bangoura/Matt Seeberger (USA).

Finalen kan genses på Livestream herunder

De to øvrige titler blev vundet i Tiburon i slutningen af september og et par uger senere i Fairfield.
Desuden var parret i semifinalen i Sacremento i starten af oktober og i Charlottesville ugen efter, at de havde dystet mod hinanden i Davis Cup i Slagelse.

Finalen i Knoxville er også omtalt af Tennisavisens svenske kollegaer på SweTennis.se – Tredje Challengertiteln i höst för Brunström/Nielsen, hvor Johan Brunstrom er citeret for, at “ Jag hade gärna spelat ihop med Frederik hela tiden

Brunstrom blev spurgt, om der er tanker om at spille fast sammen med Løchte, hvortil han ifølge SweTennis svarede

“Det hade jag gärna haft men Frederik kör sitt singelschema så det är bara möjligt att spela tillsammans då han är i huvudtävlingen veckan efter och vi går in i tävlingen såklart.”

og han tilføjer

“Jag vet inte riktigt hur nästa år ser ut, väntar tills nästa vecka då jag vet var jag hamnar och vad Frederiks singelranking är.”

Tennisavisen stillede forleden Løchte det samme spørgsmål og fik dette svar

“Nej, umiddelbart har vi ikke planer om at spille fast næste år, men vi tager det lidt som det kommer. Jeg har stadig ikke planer om at overgive mig til double, så det afhænger af vores forskellige planlægninger. Desuden skal vi begge forbedre vores rangeringer markant for at være aktuelle for Grand Slams.”

Finaleplads i Champaign skal forsvares i denne uge

Som nævnt var Løchte i finalen i single i sidste års turnering i Champaign.
I denne uge deltager han igen i turneringen, hvor han i første runde af hovedturneringen møder 4. seedede (116) James Duckworth (AUS), som han også mødte i sidste uge i Knoxville.

Som sædvanlig er Løchte og Brunstrom også med i double-rækken, hvor de er seedet 2, og de møder i 1. runde Ruben Gonzales (PHI)/Daniel Nguyen (USA)

 

Forrige artikelPortræt: Tennistalentet Frederikke Svarre er helt sin egen
Næste artikelHigh Performance Unit: HIK vil lære helt unge talenter at blive professionelle
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.